Δοκιμάστε τα θα ενθουσιαστείτε!
Υλικά:
3-4 φλιτζάνια αλεύρι
3-4 κ.σ. γιαούρτι
3-4 κ.σ. γεμάτες βιτάμ 100 γρ περίπου
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
2 κ.γλ. μπέκιν
1 κ.γλ. αλάτι
1/2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
1 φλιτζάνι νιφάδες καλαμποκιού
Παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμα: Τα πιο εύκολα αφράτα τυροπιτάκια-τυροψωμάκια για κολατσιό στο σχολείο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το σύρμα το λάδι το γιαούρτι, το βούτυρο,το αλάτι και το αυγό, (κρατάμε 1 κουταλάκι κρόκο για το άλειμμα).
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν λίγο λίγο, η ζύμη θα είναι μαλακιά και θα κολλάει λίγο.
Προσθέτουμε και το τυρί με τις νιφάδες καλαμποκιού τα ανακατεύουμε απαλά να μην σπάσουν πολύ οι νιφάδες.
Κόβουμε σε σχήματα τη ζύμη ή κάνουμε μπαλάκια όσο ένα καρύδι και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Δείτε ακόμα: Τυροπιτάκια 1- 2- 3 για κάθε περίσταση!
περνάμε με το πινελάκι τον κρόκο του αυγού αραιωμένο με μία κουταλιά νερό και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις 15 λεπτά.
Καλή όρεξη!!!
Πηγή: zzcookΕιδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα