Έχουμε φάει πολλά πολλά κέικ αλλά σαν κι αυτό κανένα.
Διαφορετικό, πεντανόστιμο, αφράτο και νηστίσιμο κέικ με αποξηραμένα φρούτα

ΥΛΙΚΑ
• 1 συσκευασία φυτική μαργαρίνη soft (250 γρ.)
• 2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
• 1/2 κούπα κρέμα καρύδας
• 2 κ.σ. κονιάκ
• 1 κόκκινη φαρίνα (500 γρ.)
• 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 1 και 1/2 κούπα χυμό μανταρίνι
• Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
• 1 και 1/2 κούπα αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας (π.χ. η έτοιμη συσκευασία με τους ζαχαρόπηκτους κύβους πορτοκάλι, λεμόνι, κίτρο, κεράσι και δαμάσκηνα) και καρύδια θρυμματισμένα
• Επιπλέον φυτική μαργαρίνη και επιπλέον φαρίνα για το άλειμμα και πασπάλισμα του ταψιού
• Zάχαρη άχνη για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη κρυσταλλική ζάχαρη και την κρέμα καρύδας μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
• Προσθέτουμε το κονιάκ και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
• Στο χυμό μανταρίνι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
• Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αποξηραμένα φρούτα με τα θρυμματισμένα καρύδια και τα προσθέτουμε και αυτά και έχοντας σταματήσει το μίξερ τα ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
• Τέλος προσθέτουμε τη φαρίνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
• “Αλευρωβουτυρώνουμε” ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 26 cm. και αδειάζουμε το μείγμα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας.
• Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.

Απο τη καταπληκτικη σελιδα μαγειρικής όλα νηστισιμα

Close