Έχουμε φάει πολλά πολλά κέικ αλλά σαν κι αυτό κανένα. Διαφορετικό, πεντανόστιμο, αφράτο και νηστίσιμο κέικ με αποξηραμένα φρούτα
ΥΛΙΚΑ • 1 συσκευασία φυτική μαργαρίνη soft (250 γρ.) • 2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη • 1/2 κούπα κρέμα καρύδας • 2 κ.σ. κονιάκ • 1 κόκκινη φαρίνα (500 γρ.) • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ • 1 και 1/2 κούπα χυμό μανταρίνι • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι • 1 και 1/2 κούπα αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας (π.χ. η έτοιμη συσκευασία με τους ζαχαρόπηκτους κύβους πορτοκάλι, λεμόνι, κίτρο, κεράσι και δαμάσκηνα) και καρύδια θρυμματισμένα • Επιπλέον φυτική μαργαρίνη και επιπλέον φαρίνα για το άλειμμα και πασπάλισμα του ταψιού • Zάχαρη άχνη για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ • Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη κρυσταλλική ζάχαρη και την κρέμα καρύδας μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. • Προσθέτουμε το κονιάκ και το ξύσμα από το πορτοκάλι. • Στο χυμό μανταρίνι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα. • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αποξηραμένα φρούτα με τα θρυμματισμένα καρύδια και τα προσθέτουμε και αυτά και έχοντας σταματήσει το μίξερ τα ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα. • Τέλος προσθέτουμε τη φαρίνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. • “Αλευρωβουτυρώνουμε” ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 26 cm. και αδειάζουμε το μείγμα. • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας. • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.