Δίχρωμος χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα και λεμόνι! Λαχταριστός νηστίσιμος χαλβάς με σοκολάτα σαν κέικ πεντανόστιμος για να τρώνε μικροί και μεγάλοι! Εύκολη συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά με λίγα υλικά για να φτιάχνετε την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο!
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, χωρίς να αφήσουμε να κάψει, γιατί ο χαλβάς θα μυρίζει έντονα.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρντιζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε (ανοιχτό μελί η πιο σκούρο). Παράλληλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη.
Οταν πάρει μια βράση το σιρόπι, προσθέτουμε τι φλούδα από το λεμόνι.
Βράζουμε για 5 λεπτά και απομακρύνουμε από την φωτιά.
Ρίχνουμε έπειτα το σιμιγδάλι προσεχτικά, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Χωρίζουμε το 1/3 από τον χαλβά, το βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε την κουβερτούρα, που έχουμε κόψει κομμάτια.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
Διαλέγουμε φόρμα με το σχήμα που θέλουμε και ξεκινάμε τις στρώσεις, με το άσπρο πρώτα, και μετά τον σοκολατένιο χαλβά.
Στο σημείο αυτό, μπορούμε να “παίξουμε” δημιουργώντας σχέδια εναλλάξ στρώσεις.
Ξεφορμάρουμε, έπειτα μόλις λίγο κρυώσει σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα η σοκολάτα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή – Εκτέλεση- Σοφία Παπαδοπούλου Δραγουδάκη
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την σελίδα στο facebook Οι Συνταγές της Κυριακής
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες