Εύκολο και δροσιστικό σορμπέ καρπούζι

Τις καλοκαιρινές μέρες κανείς δε λέει όχι σε κάτι δροσερό, πόσο μάλλον αν είναι και γλυκό. Φτιάξτε αυτό το σορμπέ καρπούζι -του οποίου τη συνταγή θα δείτε παρακάτω- και σίγουρα θα γίνει το μόνιμο γλύκισμα του ψυγείου σας αυτό το καλοκαίρι.

Υλικά:

8 φλιτζάνια καρπούζι σε κομμάτια χωρίς τα κουκούτσια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
2 κουταλάκια φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

Διαδικασία:

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε τη ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Ανακατέψτε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως. Έπειτα, απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
Αφού κρυώσει, προσθέτετε το χυμό λεμονιού στο μείγμα.
Σε ένα μπλέντερ, λιώνετε το καρπούζι και το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε το μείγμα με τη ζάχαρη το νερό και το λεμόνι στο καρπούζι και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε το μείγμα σε ένα σκεύος που να μπορείτε μετά να το πάρετε σε μορφή μπάλας παγωτού και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.

πηγη:4moms.gr

Close