Υλικά Συνταγής
Για τις μαρέγκες
3 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
½ φλ. ζάχαρη
½ φλ. άχνη
χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Για το Trifle
1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35%
300 γρ. τυρί κρέμα με γιαούρτι
1 διπλή συσκευασία (2×154 γρ.) γεμιστά μπισκότα
2 ρόδια καθαρισμένα
1 συσκευασία (115 γρ.) mini μπισκότα γεμιστά
Εκτέλεση
Χτυπάμε τ’ ασπράδια στο μίξερ, μαζί με το αλάτι σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές. Βροχηδόν και πάντα χτυπώντας προσθέτουμε την ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε την αχνή, διπλώνοντας απαλά την μαρέγκα με σπάτουλα. Προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά) και τη βάζουμε σε κορνέ. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δυο λαμαρίνες και κόβουμε τις μαρέγκες σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Ψήνουμε στους 80-100ο C για 1 ώρα να στεγνώσουν. Όταν ξεκολλάνε από την λαδόκολλα, είναι έτοιμες.
Διατηρούνται πολλές ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
Σε μεγάλο διάφανο μπολ κάνουμε στρώσεις με κρέμα, μπισκότο, μαρέγκες και ξανά κρέμα. μπισκότο, μαρέγκα.
Τέλος προσθέτουμε τα mini μπισκότα και τα ρόδια.
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις