ΥΛΙΚΑ
Φρυγανιές περίπου 1 πακέτο μεγάλο [όσες πάρει το ταψάκι σας για μία στρώση]
ΣΙΡΟΠΙ
1 1\2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
κανέλα
ΚΡΕΜΑ
1,5 λίτρο γάλα
7-8 κουταλιές σούπας κρέμα αραβοσίτου
4 αυγά
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
1 κουτί σαντιγί φυτική MORFAT CREAMY
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψί ορθογώνιο τοποθετείτε τις φρυγανιές την μία δίπλα στην άλλη ,ώστε να καλυφθεί όλο.Πασπαλίζετε με την κανέλα.
Ετοιμάζετε το σιρόπι με την ζάχαρη και τα δύο φλυτζάνια νερό βράζοντας για 10 λεπτά και περιχύνετε τις φρυγανιές ώστε να καλυφθούν καλά.
Ετοιμάζετε την κρέμα ,αδειάζουμε το γάλα μέσα σε κατσαρόλα και ζεσταίνουμε αλλά κρατάμε στην άκρη ένα φλυτζάνι κρύο και δυαλύουμε τις 7-8 κουταλιές άνθος αραβοσίτου ,και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Προσθέτουμε κι έναν έναν μόνο τους κρόκους και ανακατεύετε καλά.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και το ενσωματώνετε στην κρέμα με απαλές κινήσεις.
Απλώνετε την κρέμα πάνω στις φρυγανιές .
Χτυπάτε την κρέμα σε σφιχτή σαντιγί και την απλώνετε πάνω από την κρέμα με προσοχή και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα φιλέ και στο ψυγείο !!
ΣΗΜ.Με ένα πηρουνάκι κάντε κύματα [σχέδια ]πάνω από την σαντιγί .
Αν το θέλετε πολύ γλυκό προσθέστε λίγη ζάχαρη μέσα στην κρέμα την ώρα που αραιώνετε το άνθος αραβοσίτου
Η δοσολογία που γράφω είναι μέτριο σε γλύκα .
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα