Ξεχωριστή γεύση για ξεχωριστούς καλεσμένους! !!
Υλικά
Για το παντεσπάνι:
2 δόσεις παντεσπάνι από sitronella
Για την κρέμα πραλίνας φουντουκιού:
500 γρ τυρί μασκαρπόνε
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
200 γρ nutella ή μερέντα
Για το σιρόπι καραμέλας:
40 γρ βούτυρο
60 ml κρέμα γάλακτος
60 γρ καστανή ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Για την γκανάζ – ganache (γλάσο σοκολάτας)
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια
Για την διακόσμηση:
Εγώ χρησιμοποίησα ίνες καραμέλας (δες συνταγή μου), κομμάτια καραμέλας, κομμάτια σοκολάτας, χωνάκι παγωτό και διακοσμητική σοκολάτα
Οδηγίες
1.Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι. Ψήνουμε, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε 3 στρώσεις. Η τούρτα μας θα γίνει τριώροφη
2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι καραμέλας. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι, την κρέμα γάλακτος και την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να λιώσουν τα υλικά. Αφαιρούμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στο ψυγείο να πήξει
3. Ετοιμάζουμε την κρέμα πραλίνας για την γέμιση. Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε το τυρί μασκαρπόνε, την μερέντα ή Nutella και το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα έως ότου ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την γκανάς (γλάσο σοκολάτας)
4. Ετοιμάζουμε την γκανάς. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.Προσοχή όχι να βράσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κουβερτούρας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα δύο υλικά. Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει
5. Για την συναρμολόγηση. Βγάζουμε την κρέμα πραλίνας από το ψυγείο. Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι σε μια πιατέλα με την λεία επιφάνεια προς τα κάτω. Με ένα κουτάλι της σούπας, καταβρέχουμε ελαφρώς το παντεσπάνι με το σιρόπι καραμέλας. Στην συνέχεια ρίχνουμε την μισή ποσότητα κρέμα πραλίνα και στρώνουμε με ένα μαχαίρι ζαχαροπλαστικής.
6. Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Με το κουτάλι της σούπας ποτίζουμε με σιρόπι καραμέλας το παντεσπάνι. Από πάνω στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμας πραλίνας
7.Σκεπάζουμε με το τελευταίο παντεσπάνι, προσέχοντας η λεία επιφάνεια να είναι προς το πάνω. Στην ουσία επιλέγουμε το καλύτερο και ποιο λείο παντεσπάνι για το τέλος.
8. Με την γκανάς (γλάσο σοκολάτας) γλασάρουμε την τούρτα μας ομοιόμορφα φροντίζοντας να καλυφθούν καλά όλα τα σημεία.
9. Για την διακόσμηση. Εγώ χρησιμοποίησα κομμάτια σοκολάτας γάλακτος αφού τα έκοψα σε τετραγωνάκια. ίνες καραμέλας και κομμάτια καραμέλας, χωνάκι βάφλας για παγωτό και διακοσμητική δίχρωμη σοκολάτα. Μπορείτε επιπλέον να προσθέσετε φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς
10. Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις