ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ κοσκινισμένο,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν,
2 βανίλιες,
125 γραμμάρια ζάχαρη.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το αλεύρι,μπέικιν,βανίλιες και ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά.
Το τοποθετούμε σε τσέρκι 28 cm και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά αντιστάσεις.
Το αφήνουμε να.κρυώσει πάρα πάρα πολύ καλά και το κόβουμε στην μέση.
ΓΕΜΙΣΗ:
2 κούπες σαντιγί με ψιλοκομμένες καραμέλες στο μούλτι,η στο γουδί σπασμένες.
ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Βάζουμε 400 γραμμάρια ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα με 60 ml νερό και το ανακατεύουμε να καραμελώσει.
Το κατεβάζουμε απ την φωτιά και προσθέτουμε 60.ml γάλα ανακατεύουμε το βάζουμε πάλι λίγο στην φωτιά και τέλος το κατεβάζουμε και προσθέτουμε 60 γραμμάρια βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας το.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Βάζουμε την σαντιγί στο πρώτο πάτο το κλείνουμε με το δεύτερο πάτο και ρίχνουμε απάνω την καραμέλα!!!!
Tzeni Tsanaktsidou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις