Δοκιμάστε τους οπωσδήποτε δεν υπάρχει η γεύση τους !!!
Υλικά
5 φλΙτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέκιν πάουντερ ελάχιστο αλάτι 1 1\2 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο –Γάλακτος – 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη 2 κροκάδια αυγών 1-2 βανίλιες 3 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού,η κονιάκ.η ούζο[εγώ βάζω ούζο] 1 1\2 ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Δείτε ακόμη: Κουραμπιεδες βουτύρου.!!!
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ καί με ελάχιστο αλάτι,χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη αχνη ώσπου το μίγμα να γίνει αφράτο . Προσθέτουμε τα κροκάδια και το χυμό πορτοκαλιού τίς βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα γαι μερικά λεπτά .
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι ,ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε την ζύμη ελαφρώς [εδώ προσθέτουμε αν θέλουμε κι αμύγδαλα] . Την τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα . Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα και τους τοποθετούμε σε ταψί χωρίς λάδι ,η βούτυρο [δεν κολλάνε] Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου . Οσο είναι ζεστοί έχουμε κοσκινίσει σε μία επιφάνεια άχνη ζάχαρη τους ακουμπάμε επάνω και τους σκεπάζουμε με μπόλικη άχνη .
Δείτε ακόμη: Κουραμπιέδες πανεύκολοι με κακάο
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο τους ψεκάζουμε με λίγο ροδόνερο για μυρωδιά και μετά τους βουτάμε στήν άχνη.[προαιρετικό το ροδόνερο] Προσθέτουμε στην ζύμη και 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα αφού πρώτα την αλέσουμε ελάχιστα και την φουρνίσουμε [εγώ δεν τα ξεφλουδίζω ] Η συνταγή είναι για μία δόση,συνιστώ να την τριπλασιάσετε !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ