Εξαιρετικό γλυκό ψυγείου που θα σας ενθουσιάσει

Απο τα εξαιρετικα γλυκα ψυγειου που θα σας ενθουσιασει και που καθε κουταλια
θα σας φτανει ολο και πιο κοντα στην αμαρτια…
Δοκιμαστε το και Απολαυστε το!!!

ΥΛΙΚΑ
Φρυγανιες τοσες ωστε να καλυψουν ενα τετραγωνο ταψακι η’ενα ταπερ 20 επι 20

Για το σιροπι
1/3 φλ.τσαγιου ζαχαρη
1/3 φλ.τσαγιου νερο
1 καψουλα βανιλια

Για την κρεμα
500 ml φρεσκο χυμο πορτοκαλι
160 γρ.βουτυρο αρωματικο σε θερμοκρασια δωματιου
2 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου
1/3 φλ.τσαγιου ζαχαρη
5 κ.γλυκου γεματα φουσκωτα κορν φλαουρ

Για την κρεμα Γκαναζ
300 ml κρεμα γαλακτος
400 γρ.κουβερτουρα
1 κ.γλυκου βουτυρο
1 πρεζα αλατι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι σε κατσαρολιτσα και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.

Μολις παρει βραση κραταμε 2-3 λεπτα και αφαιρουμε απο την φωτια.

Σε ταψακι η’ταπερ τετραγωνο στρωνουμε τις φρυγανιες την μια διπλα στην αλλη καλυπτουμε και με σπασμενα κομματια φρυγανιας τα κενα σημεια

και ριχνουμε ομοιομορφα το σιροπι ετσι ωστε να σιροπιαστουν καλα ολες οι φρυγανιες.

 

Στην συνεχεια χτυπαμε ελαφρα τα αυγα μεσα στην κατσαρολα

και προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα

και αρχιζουμε να ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη το βουτυρο οσο μπορουμε,

τοτε τα βαζουμε στην φωτια ανακατευουμε μεχρι να δουμε την κρεμα να πηζει.

Αφηνουμε λιγο να σταθει εκτος φωτιας και την προσθετουμε πανω απο τις φρυγανιες.Αφηνουμε να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου και το βαζουμε στο ψυγειο.

Κομματιαζουμε την κουβερτουρα σε μπολ,

βαζουμε την κρεμα γαλακτος να ζεσταθει και μολις ερθει σε σημειο βρασμου

την προσθετουμε στην σοκολατα.
Αφηνουμε να σταθει για 1 λεπτο

προσθετουμε το βουτυρο το αλατι και ανακατευουμε μεχρι να γυαλισει.
Αφηνουμε να κατεβει η θερμοκρασια της και την προσθετουμε πανω απο την κρεμα.

Τοποθετουμε στο ψυγειο να παγωσει καλα και μετα μπορουμε να αμαρτησουμε!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Την συνταγή την είδαμε στο καταπληκτικο site nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr εκεί θα τη δείτε βήμα βημα και θα δείτε επισης πολλές εξαιρετικές συνταγες για γλυκα και φαγητα

Close