Ελαφρύ Γιαουρτογλυκό με ζαχαρούχο, μπισκότα και λεμονάτη επικάλυψη

Υλικά συνταγής

300 γρ. μπισκότα digestive τριμμένα
850 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
120 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
το χυμό 1 λεμονιού
μαρμελάδα λεμονιού ή σπιτική συμπυκνωμένη λεμονάδα

Εκτέλεση συνταγής

Αναμειγνύετε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο. Δουλεύετε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθεί και το απλώνετε μέσα σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο σκεύος. Ισιώνετε την επιφάνειά του και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο 15’.

Χτυπάτε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βγάζετε την μπισκοτένια βάση απ’ το ψυγείο και απλώνετε το μείγμα. Αλείφετε την επιφάνεια με Μαρμελάδα Λεμόνι ή περιχύνετε με σπιτικό σιρόπι λεμονιού που θα φτιάξετε σύμφωνα με τη συνταγή Σπιτική Συμπυκνωμένη Λεμονάδα.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

Φανταστική συνταγή για γλυκό ψυγείου με γιαούρτι, ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα και μαρμελάδα λεμόνι.

Πηγή: icookgreek.com
Close