Ελατε να φτιάξουμε κουραμπιέδες Τραγανους, αλλά και λιώνουν στο στόμα ……

Κουραμπιέδες Effie’s xx

3 μικρά πακέτα βουτυρο = 750 γρ και
1/2 κούπα λαδι
1 κούπα ζαχαρη άχνη
4 αυγα= 2 ολόκληρα και 2 κρόκους
1 κούπα ασπρισμένα και κομμένα μυγδαλα ή 1.1/3 κούπα φυςτικι Αιγινης
1.1/2 σφηνάκι ούζο ή ροδόνερο
1 κιλό αλευρι που φουσκώνει

Δείτε ακόμη: Κουραμπιεδες βουτύρου.!!!

Λιώνω λιγο το βουτυρο με το λαδι μαζι, να μαλακώσει, το χτυπω στο μίξερ με την άχνη για 10’ να γίνει κρεμα.
Προσθετω τα αυγα ενα-ενα και τους κρόκους, ούζο και χτυπω ακομη 1-3’.
Προσθετω τα μυγδαλα ή φυςτικι, και λιγο- λιγο το αλευρι κοςκινιςμενο μέχρι να εχω μια μαλακή ζύμη.
Πλάθω και ψήνω σε προθερμαςμενο 160β φουρνο μέχρι να πάρουν λιγο χρωμα! ( Πρέπει να ειναι προς το άσπρο)
Ειναι μαλακοι οταν τους βγάζω σπο τον φουρνο. Οταν κρυώσουν ομως γίνονται τραγανοί!!
Οταν κρυώσουν καλα, τους ραντίζω με λιγο ούζο ή ροδόνερο και τους τυλίγω σε άχνη, οταν τους βάλω στην πιατέλα κοσκινίζω λιγη άχνη ακομη.

Δείτε ακόμη: Κουραμπιέδες πανεύκολοι με κακάο

‼️(Στολίζω μια πιατέλα και τους υπόλοιπους τους βαζω σε αεροστεγες κουτί
Αφου βάλω λιγη άχνη , κρατάνε και μήνες, οταν χρειάζομαι τους βαζω άχνη ζαχαρη και ειναι σαν να τους εφιαξα εκείνη την στιγμή!)‼️
Effie xx

Πηγή: igastronomie.gr

Close