Υλικά Για 4-6 άτομα
2 ασπράδια από μεγάλα αυγά ή 4 ασπράδια από μικρά αυγά 7 κουταλιές της σούπας κρυσταλική ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 25 γραμμάρια χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτες
Εκτέλεση Προθερμαίνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς με αντιστάσεις. Στρώνετε 2 ταψιά με λαδόκολλα. Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι. Προσθέτετε τη βανίλια και μια – μία κουταλιά τη ζάχαρη. Όταν η μαρέγκα μας στέκεται και γυαλίζει, τότε προσθέστε το χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθεί και γίνει ροζ.
Στη συνέχεια τοποθετείτε στις λαδόκολες από 2 -3 σταγόνες σοκολάτας με απόσταση 3 εκ. Βάζετε την μαρέγκα σε κορνέ και κάνετε ροζέτες σε τριάδα από τις σταγόνες σοκολάτας. Ψήνετε τις μαρέγκες στο φούρνο για 1 1/2 με 2 ώρες. Αν ψήσετε και τα 2 ταψιά μαζί, στη μέση του ψησίματος πρέπει να αλλάξετε θέση στα ταψιά.
Στη συνέχεια κλείνετε το φούρνο και ανοίγετε το φούρνο 1 εκατοστό περίπου (βάζετε ανάμεσα στην πόρτα και τον φούρνο μια ξύλινη κουτάλα) και αφήνετε τις μαρέγκες άλλη 1 ώρα μέσα στον σβηστό φούρνο. Βγάζετε τις μαρέγκες μαζί με τη λαδόκολλα πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς και τις φυλάξτε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
