Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 23/9/19-29/9/19

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 23/9/19-29/9/19

Υλικά συνταγής
1 κιλό χοιρινό κρέας από ώμο ή λαιμό χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μπουκιές
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
4 κ.σ. μουστάρδα
2 κλωναράκια δενδρολίβανο

Εκτέλεση συνταγής
Ζητάτε στο χασάπη σας ή κόβετε μόνοι σας το κρέας σε μπουκιές 3-3,5 εκ. περίπου. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί πολύ καλά ρίχνετε τα κομμάτια χοιρινού και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να σοταριστούν και πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει το χοιρινό, σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε το χοιρινό σας για 1 περίπου ώρα ή μέχρι να μαλακώσει καλά. Σε περίπτωση που απαιτηθεί, προκειμένου να μαλακώσει καλά το χοιρινό και να μη σωθούν τα υγρά, προσθέτετε επιπλέον ζεστό νερό.
Στη συνέχεια, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το κρασί, το 1 κλωναράκι δεντρολίβανο και τη μουστάρδα, ανακατεύετε καλά για να διαλυθεί η μουστάρδα και συνεχίζετε το βράσιμο με ξεσκέπαστο το τηγάνι για 15 λ περίπου μέχρι να “πιεί” το κρέας τη σάλτσα μουστάρδας και να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε τη τηγανιά σας ζεστή γαρνιρισμένη με το 1 υπόλοιπο κλωναράκι δεντρολίβανου κομμένο σε κομματάκια.

Συνταγή από sintayes.gr

Δείτε επίσης Λεμονομουσταρδομελωμένες μπουκίτσες κοτόπουλου με πατάτες!

Τρίτη Ψαρόσουπα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 23/9/19-29/9/19

Δείτε τη συνταγή με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τετάρτη Ντοματοκεφτέδες στον φούρνο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 23/9/19-29/9/19

Υλικά
Ντομάτες ώριμες – 4-5 τεμ
Κρεμμύδι ξερό – 1 τεμ ψιλοκομμένο
Σκόρδο – 1 σκελίδα ψιλοκομμένο
Φαρίνα – 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κοσκινισμένο
Καλαμποκάλευρο – 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κοσκινισμένο
Δυόσμος – 1 κουτάλι της σούπας τριμμένος
Άνηθος-μαϊντανός-βασιλικός – 1 1/2 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένα
Αλάτι-πιπέρι
Πάπρικα – 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
Φέτα τριμμένη – 100 γρ προαιρετικά

Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε και τις βάζουμε στο μπλέντερ να τις χοντροκόψουμε (όχι όμως να πολτοποιηθούν). Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπλέντερ και μαζί με τις ντομάτες τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τα άλευρα κοσκινισμένα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και προαιρετικά την φέτα, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα. Λαδώνουμε ένα ταψί ελάχιστα, στρώνουμε λαδόκολλα, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις πλάθουμε στρογγυλές ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να κοκκινίσουν. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε, ενώ τρώγονται ζεστοί και κρύοι.

Πέμπτη ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ!!!
Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 23/9/19-29/9/19

Συστατικά
μοσχαρι – 600 γρ.συκωτι κομμενο σε μετριες μπουκιες
κρεμμυδι – 1 μεγαλο ξερο τριμμενο
κονιακ – 50 ml
χυμό λεμόνι – 1 λεμονι
μουσταρδα – 1 κ.σουπας γεματη
δαφνη – 2 φυλλα
σκορδο – 1/2 κ.γλυκου σε σκονη
Αλατι
πιπερι
Ριγανη – 2 πρεζες
κορν φλαουρ – 3 κ.γλυκου
ελαιολαδο

Εκτέλεση
Βαζουμε σε κατσαρολα το ελαιολαδο να ζεσταθει προσθετουμε το κρεμμυδι και το σωταρουμε ισα να μαραθει…και κατοπιν προσθετουμε το συκωτι αφου πρωτα το εχουμε πλυνει και στεγνωσει σε απορροφητικο χαρτι.
Προσθετουμε ολα τα μυρωδικα εκτος απο το αλατι που θα το προσθεσουμε στο τελος αφου εχει βρασει το συκωτι.
Σωταρουμε ολα μαζι τωρα μεχρι να αλλαξει πολυ καλα το χρωμα του συκωτιου.
Σβηνουμε με κονιακ,συμπληρωνουμε και ζεστο νερακι τοσο οσο να σκεπαζει ισα ισα το συκωτι σκεπαζουμε την κατσαρολα και σιγοβραζουμε μεχρι να δουμε με ενα πιρουνι οτι το συκωτι ειναι μαλακο.Ριχνουμε το αναλογο αλατι.
Σε ενα ποτηρακι ανακατευουμε λεμονι,μουσταρδα κορν φλαουρ και τα προσθετουμε στο φαγητο..
Αφηνουμε να βρασει για λιγο μεχρι να δεσει η σαλτσα και ειναι ετοιμο.
Συστηνω με ενα σουρωτηρακι και με προσοχη να σουρωσετε την υπεροχη αυτη σαλτσουλα ωστε να εχετε μια ωραια βελουδινη σαλτσα στο πιατο σας.
Σερβιρουμε ειτε με ρυζακι ειτε με πατατουλες τηγανιτες και σαλατα εποχης.
Ενα πραγματικα πεντανοστιμο φαγητο!!!

Συνταγή από syntagestisgogos.gr

Δείτε επίσης Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 06/5/19-12/5/19

Παρασκευή Πατάτες γιαχνί με σκορδάτο λουκάνικο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 23/9/19-29/9/19

Συστατικά:
15 ροδέλες από παραδοσιακό σκορδάτο λουκάνικο Τήνου

1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

1 κιλό πατάτες

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

2 φυλλαράκια δάφνη

1/2 φλυτζ. ψιλοκομμένο μαιντανό

5 ντομάτες φρέσκες περασμένες στον τρίφτη

αλάτι πιπέρι

Οδηγίες:
Τα λουκάνικα και όλα τα παράγωγα από τα χοιροσφάγεια στα νησιά οι νοικοκυρές τα συνδυάζουν με διάφορους τρόπους ώστε να φτάσει το κρέας για ολάκερη την χρονιά.

Άλλοτε με μακαρόνια, χυλοπίτες ή κριθαράκια και άλλοτε με χόρτα και λαχανικά φτιάχνοντας τις υπέροχες παραδοσιακές συνταγές που συναντάμε μέχρι και σήμερα.

Μία βόλτα στην αγορά της Τήνου με έβγαλε μπροστά στο κρεοπωλείο της οικογένειας Κρητικού.

Οι οικοδεσπότες, γιατί μόνο έτσι μπορείς να χαρακτηρίσεις τον άνθρωπο που μπαίνεις στο μαγαζί του και σου στέλνει ένα χαμόγελο απ την καρδιά του, σου δίνουν όλες τις πληροφορίες για τα λουκάνικα, τις κρεμασμένες λούζες και τα τυράκια που έχουν αραδιασμένα στα ψυγεία τους.

Η κουβέντα μακραίνει βγαίνουν τα τσίπουρα, τεμαχίζονται τα πικάντικα βολάκια, και η κα Αντωνία μου εμπιστεύεται την συνταγή που κάνει ακόμα και σήμερα.

Πατάτες μπλουμ με Τηνιακό λουκάνικο δηλαδή πατάτες γιαχνί με λουκάνικα, μακαρόνια με κοκκινιστό λουκάνικο, γιουβέτσι με λουκάνικο και άλλα…

Φτάνουν και οι γιοί της, ακούνε για πατάτες μπλουμ και εξιστορούν τις γευστικές τους εμπειρίες και τις αναμνήσεις τους από την μαγειρική της μάνας!

Γινόμαστε μια μεγάλη παρέα τα τσίπουρα ξαναγεμίζουν τα χαμόγελα πληθαίνουν και οι ιστορίες πολλαπλασιάζονται.

Φεύγω γεμάτος με συναισθήματα, ενθουσιασμένος και φορτωμένος με λουκάνικα, λούζες, πικάντικα βολάκια, με ένα χαμόγελο και ένα ευχαριστώ να πηγάζει απ την καρδιά μου.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτρια ανομοιόμορφα κομμάτια.

Σε μιά μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά τα λουκάνικα.

Προσθέτουμε τις πατάτες και την τριμμένη ντομάτα, την δάφνη και αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Λίγο πριν την τελική φάση ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε μαζί με φρέσκο ζυμωτό ψωμί, βολάκι Τήνου και ελιές.

Συνταγή από gourmed.gr

Δείτε επίσης Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 13/5/19-19/5/19

Σάββατο Πανεύκολο σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και ντοματίνια

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 23/9/19-29/9/19

Δείτε τη συνταγή με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΏ

Κυριακή Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες και μυρωδικά

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 23/9/19-29/9/19

Δείτε τη συνταγή με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΏ

 

Πίτα εβδομάδας Παραδοσιακή πίτα με σπανάκι και πατάτα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 23/9/19-29/9/19

Για την παραδοσιακή πίτα θα χρειαστείτε:
1 κιλό ‏πατάτες βραστές
600 γρ. ‏σπανάκι φρέσκο
250 γρ. ‏μυζήθρα
2 ‏αυγά
100 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
100 γρ. ‏κεφαλοτύρι τριμμένο
50 γρ. ‏γάλα πλήρες
40 γρ. ‏βούτυρο
‏Μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
‏αλάτι ,πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το σπανάκι μαζί με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να μαλακώσει για 3-4 λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά. Παίρνετε τις πατάτες που έχουμε βράσει και τις κόβετε σε χοντρές φέτες.
Σε ένα μπολ βάζετε τη μυζήθρα, το κεφαλοτύρι, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
Παίρνετε ένα ταψί, απλώνετε λαδόκολλα και βάζετε μία στρώση από τις πατάτες. Από πάνω απλώνετε το μείγμα με τα τυριά και ¾ από το σπανάκι.
Ξεχωριστά χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνετε και βάζετε λίγο μοσχοκάρυδο.
Αυτό το μείγμα το ρίχνετε πάνω από το σπανάκι και τελειώνετε από πάνω με μία στρώση από τις υπόλοιπες πατάτες και το ¼ από το σπανάκι που έχει μείνει.
Από πάνω βάζετε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά.

Συνταγή από foodmaniacs.gr

1ο Γλυκό Εβδομάδας Σπέσιαλ εκμέκ με μπόλικη κρέμα!!

Δείτε τη συνταγή με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΏ

2ο Γλυκό Εβδομάδας Κέικ μπανάνα με σοκολάτα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 23/9/19-29/9/19

Yλικά:

2 μέτριες μπανάνες, ώριμες αλλά όχι παραγινωμένες
100 ml χυμός πορτοκαλιού
½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
150 γρ. ζάχαρη
170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τριμμένη στην χονδρή πλευρά του τρίφτη

Eκτέλεση

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω και αλευρώνω μια μέτρια μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Ξεφλουδίζω τις μπανάνες, τις κόβω σε μικρούς κύβους σαν ζάρια και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού και την κανέλα, ανακατεύω με προσοχή και αφήνω κατά μέρος. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα λείο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθεί με το μείγμα.

Στη συνέχεια ρίχνω το μαλακωμένο βούτυρο και χτυπάω μέχρι να φτιάξω ένα λείο, πυκνό μείγμα. Τέλος, ρίχνω τα κυβάκια μπανάνας, μαζί με το χυμό του μπολ, και την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύω με μια ελαστική σπάτουλα ή με μια ξύλινη κουτάλα.

Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω για περίπου 50 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να ροδίσει. Το αφήνω να κρυώσει μέσα στη φόρμα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς, επάνω σε μια σχάρα

Συνταγή από infokids.gr

Δείτε επίσης Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 12/8/19-18/8/19

Close