Close

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 26/8/19-01/9/19

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 26/8/19-01/9/19

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα Τας Κεμπάπ

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 26/8/19-01/9/19

Υλικά Συνταγής
1 κιλό μοσχάρι ελιά – χτένι σπάλας
1 κουταλιά βούτυρο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 δαφνόφυλλο
3-4 μπαχάρια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση στο argiro.gr

 

Τρίτη Γεμιστός κολιός πλακί στον φούρνο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 26/8/19-01/9/19

Συστατικά
4 πατάτες
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. κρασί λευκό
200 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
4 κολιοί μεγάλοι
Για τη γέμιση

2 ντομάτες, μέτριες
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκ. σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
30 γρ. ελιές σε ροδέλες
30 γρ. κάππαρη
ξύσμα + χυμό από 1 λεμόνι
4-5 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com

 

Τετάρτη Ανάμεικτα λαχανικά στο φούρνο με τυρί

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 26/8/19-01/9/19

Υλικά για 4-6 άτομα
3 ντομάτες
2 πατάτες
2 μελιτζάνα
3 κολοκυθάκια
1 κούπα τριμμένο τσένταρ
1/2 κούπα τριμμένο κασέρι
θυμάρι
μαύρο πιπέρι
πάπρικα
αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες 1 εκ. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις ντομάτες μαζί με τα κολοκύθα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες πάλι σε ροδέλες.
Λαδώστε ένα πυρέξ και τοποθέτησε τις φέτες λαχανικών όρθιες εναλλάξ τη μια μετά την άλλη (ντομάτες, πατάτες και μελιτζάνες, κολοκυθάκια).
Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, πάπρικα και ελαιόλαδο. Βάζετε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνετε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Στη συνέχεια αφαιρέστε το πυρέξ από το φούρνο και πασπαλίστε με το τριμμένο τσένταρ και κασέρι. Ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε για ακόμα 15 λεπτά μέχρι ροδίσει το τυρί.

Συνταγή από newsbeast.gr

 

Πέμπτη Μπουκιές κοτόπουλου με παρμεζάνα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 26/8/19-01/9/19

Υλικά

4 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μικρά κομμάτια ( μπουκιές )
1/2 κιλό τριμμένη παρμεζάνα
3 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κρέμα γάλακτος
1 κρόκος αυγού
Ελαιόλαδο
τριμμένη φρυγανιά
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπουκίτσες. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε το κοτόπουλο.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι (το ανακατεύουμε καλά για να μην σβολιάσει) και στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον κρόκο και το ένα τρίτο από την τριμμένη παρμεζάνα. Στρώνουμε τις μπουκιές κοτόπουλου σε ένα πυρέξ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να ροδίσει. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Συνταγή από tasty-day

 

Παρασκευή Φασολάκια λαδερά

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 26/8/19-01/9/19

ΥΛΙΚΑ
800 γρ. Φασολάκια (έτοιμα κατεψυγμένα ή 1 κιλό περίπου ακαθάριστα)

400 ml Νερό, ζεστό

200 γρ. Ντομάτα, στον τρίφτη

100 ml Ελαιόλαδο

2 Πατάτες, μέτριες κομμένες σε μεγάλα καρέ

1 Καρότο, κομμένο σε ροδέλες

1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 Ζωμό λαχανικών (σε μορφή gel)

1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας

1/2 κ.γ. Ζάχαρη

Μαϊντανό

10 Φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα κατεψυγμένα φασολάκια παρακάμπτετε αυτό το βήμα. Πλένουμε καλά τα φασολάκια και στη συνέχεια τα καθαρίζουμε κόβοντας τις δυο άκρες με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού. Αφαιρούμε επίσης τα νεύρα που μπορεί να έχουν στο πλάι. Τέλος, αν τα φασολάκια είναι μεγάλα στο μήκος τα σπάμε στη μέση.

2 Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και το καρότο τα οποία έχουμε κόψει βάσει του τρόπου που περιγράφεται στη συνταγή.

3 Τα σοτάρουμε για 6 λεπτά ανακατεύοντας με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμη.

4 Αυξάνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια προς δυνατή ενώ παράλληλα προσθέτουμε τα φασολάκια ανακατεύοντας ώστε να σοταριστούν και αυτά. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύουμε ώστε να σοταριστούν πλήρως όλα τα φασολάκια. Η διαδικασία θα μας πάρει περίπου 10 λεπτά.

5 Προσθέτουμε τη ντομάτα που έχουμε τρίψει στον τρίφτη, το ζεστό νερό και το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια και μαγειρεύουμε χωρίς καπάκι.

6 Μετά από 25 λεπτά αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζοντας και προσθέτοντας επιπλέον αν κριθεί απαραίτητο. Προσθέτουμε επίσης και τον μαϊντανό. Σε αυτό το σημείο το νερό θα έχει μειωθεί αρκετά. Αφήστε το φαγητό άλλα 10 λεπτά και ύστερα ελέγξτε την πυκνότητα της σάλτσας και την τραγανότατα από τα φασολάκια. Αν κριθεί απαραίτητο βράστε για 10 λεπτά ακόμη προσθέτοντας ελάχιστο νερό.

7 Τέλος αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο αφού αφήσουμε για λίγο στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του.

Συνταγή από giorgostsoulis.com

 

Σάββατο Παπαρδέλες trikolore ογκρατέν

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 26/8/19-01/9/19

Δείτε τη συνταγή με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΏ

 

Κυριακή Χοιρινο λεμονατο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 26/8/19-01/9/19

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κρέας χοιρινό κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
χυμός από δύο λεμόνια
2 φλ. κονιάκ
1 φύλλο δάφνης
λίγο δενδρολίβανο
1 κύβο κρέατος(προαιρετικά)
5 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι νερό για χύτρα (ή 3 για κανονική κατσαρόλα)
4-5 μέτριες πατάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σοτάρουμε το χοιρινό σε ελαιόλαδο.
Όταν κοντεύει να ροδίσει από όλες τις μεριές ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου να ροδίσουν και αυτές και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το κονιάκ.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη δάφνη, το δενδρολίβανο, τον κύβο (προαιρετικά)και το νερό (η ποσότητα νερού εξαρτάται σε τι σκεύος μαγειρεύουμε).
Στη χύτρα, βράζουμε για 45 λεπτά ενώ σε κανονική κατσαρόλα σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 1/2 ώρα.
Μπορούμε για συνοδευτικό να τηγανίσουμε μεγάλες κομμένες πατάτες (ώσπου να ροδίσουν) και να τις προσθέσουμε στη συνέχεια να βράσουν μαζί με το λεμονάτο χοιρινό για άλλα 5 λεπτά.

Συνταγή από sidages.gr

 

Πίτα Εβδομάδας Λαχταριστή Κολοκυθόπιτα με ζύμη Κουρού !!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 26/8/19-01/9/19

Δείτε τη συνταγή με ενα ΚΛΙΚ ΕΔΏ

 

1ο Γλυκό εβδομάδας Υπέροχη τάρτα με ροδάκινα, χωρίς ψήσιμο
Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 26/8/19-01/9/19

Δείτε τη συνταγή με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΏ

 

2ο Γλυκό εβδομάδας Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 26/8/19-01/9/19

Υλικά για την κρέμα:

180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 λίτρο γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. ζάχαρη
Μία πρέζα
3 βανίλιες
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
1 αυγό
Υλικά για τα φύλλα:

1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
Άχνη Ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες. Ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση και έπειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα και να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αυγό με το βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά η κρέμα πριν γεμίσουμε τα φύλλα μας. Παίρνουμε ένα ρηχό ταψί με διάμετρο 34 εκ. και απλώνουμε τα φύλλα σε σχήμα ακτίνας ενώ παράλληλα τα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα με ένα πινέλο. Τοποθετούμε την κρέμα και καλύπτουμε με τα φύλλα που προεξέχουν. Έπειτα απλώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα, πριν τα βάλουμε. Ότι περισσεύει το σπρώχνουμε προς τα μέσα.

Ψήνουμε τη μπουγάτσα στην προτελευταία θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια. Όταν είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

Συνταγή από eurotraining.gr