Φακές με αστεράκι (ζυμαρικό) για μωράκια από 10 μηνών και άνω!!

Φακο-άστερο το τρομερό για 10-13 μηνών

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για αστεράκι μπορούμε να βάλουμε ρύζι.Επίσης, ενδείκνυται για να ξεκινήσει το μωράκι μας να τρώει ακόμα πιο στερεές τροφές. Αλέθουμε όλο και λιγότερο, όσπου φτάνουμε στο σημείο να δώσουμε το φαγητό ελάχιστα αλεσμένο. Τέλος!!!Για να το ξεπαγώσουμε….Το ζεσταίνουμε σε νερό (μπεν μαρι), προσθέτουμε λίγο βραστό νερό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε… Καλή όρεξη!!

Υλικά  3 μερίδες

3 χούφτες φακές
1 πατάτα (μικρή)
1 φλυντζάνι (του μονού καφέ) αστεράκι
1/2 καρότο (ή ένα ολόκληρο εαν είναι μικρό)
1/2 κρεμμύδι
λίγο μαιντανό και άνιθο (ή οτιδήποτε άλλο μυρωδικό αρέσει στον μωρό μας)
λίγο ελαιόλαδο για το τέλος

Οδηγίες

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 1 λίτρο νερό, μαζί με τις φακές, την πατάτα, το καρότο, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Το αφήνουμε να βράσει για ένα τέταρτο. (την ώρα μαγειρέματος την μετράμε αφού έχει αρχίσει και βράζει το νερό)

Προσθέτουμε το αστεράκι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για δέκα λεπτά ακόμα. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.

Σβήνουμε την φωτιά απομακρύνουμε το σκεύος, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα,,έχρι να πιει όλα τα υγρά του και να φουσκώσει το αστεράκι. ΠΡΟΣΟΧΗ!! Δεν πετάμε το νερό που έχει μείνει μέσα στην κατσαρόλα. Θα το πιει το αστεράκι!!

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το φαγάκι μας είναι έτοιμο. Χωρίζουμε σε ισόποσες μερίδες και μπορούμε να το συντηρήσουμε για τρείς ημέρες στο ψυγείο.

photo credit: williams-sonoma.com

Πηγή: cookpad.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close