Φανταστικη σιροπιαστη Λεμονόπιτα με φύλλο κρούστας, και συνταγη για παγωτο λεμονι από την Ρούλα Ψιττάκη
Yλικα για την λεμονοπιτα
μισο πακετο φυλλο κρουστας,
μια κουπα καλαμποκελαιο
μια κουπα ζαχαρη
μια κουπα γιαουρτι
4 αυγα
μερικοι κοκκοι μαστιχας κοπανισμενοι με λιγη απο την ζαχαρη της συνταγης(ενα κουταλακι)
2 κουταλακια γλυκου μπαικιν
ξυσμα 3 λεμονιων
μιση κουπα αμυγδαλο φιλε για πασπαλισμα
σιροπι
μια κουπα ζαχαρη
μια κουπα νερο
ενα ξυλακι κανελας
χυμο ενος μικρου λεμονιου και την φλουδα του
Συνταγή για παγωτο lemon pie
φτιαξτε το αγαπημενο σας παγωτο βανιλια και προσθεστε στο τελευταιο χτυπημα ξυσμα ενος λεμονιου,μερικες σταγονες εσανς λεμονιου η ενα σφηνακι λικερ λιμοντσελο και 4-5 μπισκοτα digestive τριμμενα σε σκονη.αφου φτιαξετε το παγωτο,το χτυπατα καθε 2 ωρες να αφρατεψη..αυτο το κανετε δυο φορες..την δευτερη φορα αφου το χτυπησετε να αφρατεψη,ριχνετε μεσα το ξυσμα την εσανς και τα μπισκοτα και ανακατευετε να ενσωματωθουν .βαζετε ψυγειο και οταν ειναι ετοιμο σερβιρετε.
εκτελεση γλυκου
σιροπι
βραζετε ολα τα υλικα για το σιροπι και αφου γινη σιροπακι πηχτο, περιπου μετα απο 10 λεπτα κατεβαζετε απο την φωτια κι αφηνετε να κρυωση
λεμονοπιτα
βγαζετε τα φυλλα κρουστας απο την προηγουμενη ημερα ενα ενα και τα τοποθετειτε σε μεγαλο ταψι ελαφρα τσαλακωμενα.τα αφηνετε ξεσκεπαστα να ξεραθουν.την επομενη τα θρυματιζετε με τα χερια σας σε πολυ λεπτα κομματακια και τα αφρατευετε να μην μεινουν ενωμενα κομματια.
λαδωνετε ενα ταψι στρογγυλο η τετραγωνο 24αρι , και προθερμαινετε τον φουρνο στους 180 βαθμους
σε ενα μεγαλο μπωλ, χτυπατε καλα τα αυγα με την ζαχαρη και την βανιλια και την κοπανιμενη μαστιχα και το ξυσμα να αφρατεψουν.
ριχνετε το μπαικιν στο γιαουρτι κι αφηνετε στην ακρη.θα το δειτε να φουσκωση. συνεχιζετε το χτυπημα των αυγων και ριχνετε μεσα το σπορελαιο,ανακατευετε να ενσωματωθη, ριχνετε και το γιαουρτι με το μπαικιν ανακατευοντας παντα.σταματατε το χτυπημα και ριχνετε βροχηδον τα ψιλοκομενα φυλλα μεσα στο μιγμα..τα ανακατευετε πολυ καλα με μια μαριζ να μην μεινουν σβωλοι.ριχνετε το μιγμα στο ταψι, το στρωνετε να εχη παντου το ιδιο παχος και πασπαλιζετε με αμυγδαλο φιλε.ψηνετε για περιπου 30 λεπτα.να το δειτε να παρη εντονο χρωμα να ροδιση..το βγαζετε απο τον φουρνο κι αφηνετε λιγο να ηρεμηση.περιχυνετε κουταλια κουταλια το σιροπι κι το αφηνετε να το πιη ολο και να το τραβηξη..αν το δειτε και περισσευη μην ανησυχειτε,θα το πιη ολο..αφου κρυωση το σερβιρετε με μια μπαλα παγωτο lemon pie διπλα..
καλη επιτυχια
Ρούλα Ψιττάκη
στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις
γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες