Φανταστική αφράτη  τούρτα Χιονάτη !!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

175 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ
175 γραμμάρια ζάχαρη,
175 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
3 αυγά σε.θερμοκρασία δωματίου ίδιου μεγέθους,
1 κουταλάκι μπέικιν παουντερ,
1 βανίλια

Χτυπάμε πάρα πολύ καλά βούτυρο,ζάχαρη
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,και τέλος κοσκινισμένο αλεύρι,μπέικιν,βανίλια
Τοποθετούμε σε ταψάκι λαδωμένο,αλευρωμένο,και ψήνουμε σε.προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά
Το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πάρα πολύ καλά
Το κόβουμε

ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό.γάλα,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
4 κουταλιές γεμάτες κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας.αλεύρι,
2 κρόκους.αυγών,
1 βανίλια,
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
6 κουταλιές της σούπας γεμάτες καρύδα

Ζεσταίνουμε το γάλα,με.την ζάχαρη,προσθέτουμε το κορν φλάουρ με.το αλεύρι διαλυμένα σε λίγο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Ρίχνουμε τους κρόκους με γρήγορες κινήσεις,την βανίλια,και το βούτυρο.
Αφήνουμε την κρέμα να.κρυώσει ανακατεύοντας την κατά διαστήματα.
Προσθέτουμε την καρύδα.

ΣΙΡΟΠΙ:
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
βράσιμο 3 λεπτά

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε τον πρώτο πάτο στην πιατέλα,σιροπιάζομαι.με κρύο λίγο σιρόπι,βάζουμε την κρέμα,κλείνουμε.με το δεύτερο πάτο παντεσπανιού το σιροπιάζομαι και τελειώνουμε γύρω πάνω με σαντιγί.
Διακόσμηση μπόλικη καρύδα!
ΤΑΨΑΚΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ 26 cm!

Φανταστική αφράτη  τούρτα Χιονάτη !!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Close