LEMON PIE (ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ)
Η απόλυτη ισορροπία των γεύσεων !
Υλικά για τη βάση της τάρτας :
– 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
– 125 γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους
– 1 μεγάλο αυγό
– 80 γρ. ζάχαρη
– 1 πρέζα αλάτι
– λίγα φασόλια για το ψήσιμο
Υλικά για την κρέμα λεμονιού :
– 3 κροκούς σε θερμοκρασία δωματίου
– 150 γρ. νερό
– 150 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
– ξύσμα από 3 λεμόνια
– 120 γρ. ζάχαρη
– 3 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
– 2 κ.σ. κορν φλάουερ
– 85 γρ. μαργαρίνη κομμένη σε κύβους
Υλικά για τη επικάλυψη μαρέγκας :
– 3 ασπράδια
– 150 γρ. ζάχαρη
– 1 κάψουλα βανίλιας
– 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση :
– Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και το κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να προκύψει ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε αλεύρι).
– Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Εν το μεταξύ ετοιμάζουμε με την κρέμα λεμονιού !
– Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, το άνθος αραβοσίτου βανίλιας και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με σύρμα.
– Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το ξύσμα και σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
– Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και έναν-έναν τους κροκούς ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
– Ξανατοποθετούμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις ανακατεύοντας συνεχώς.
– Τέλος αδειάζουμε την κρέμα μας σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην πιάσει πέτσα και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Συνεχίζουμε με την βάση της τάρτας !
– Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου 30 εκ. περίπου και το τοποθετούμε σε μια αποσπώμενη στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ., που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, καλύπτοντας με τη ζύμη και 3-4 εκ. από το τοίχωμα της φόρμας.
– Τοποθετούμε πάνω από τη ζύμη μια λαδόκολλα, καλύπτουμε με ξερά φασόλια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 20 λεπτά.
– Όταν παρέλθει ο χρόνος, αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα φασόλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά.
– Όταν είναι έτοιμη, τοποθετούμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα !
– Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με το μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να έχουμε σφιχτή μαρέγκα.
– Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να έχουμε μια γυαλιστερή και σφιχτή μαρέγκα.
Στήνουμε την τάρτα μας !
– Αδειάζουμε την κρέμα λεμονιού πάνω από τη βάση τάρτας και απλώνουμε με σπάτουλα να καλύψουμε όλη τη βάση.
– Από πάνω αδειάζουμε τη μαρέγκα καλύπτοντας την κρέμα λεμονιού και με ένα κουτάλι δημιουργούμε κορυφές ή τοποθετούμε τη μαρέγκα σε κορνέ και καλύπτουμε την κρέμα δημιουργώντας σχέδια.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10-15 λεπτά περίπου και μέχρι να πάρει χρώμα η μαρέγκα.
– Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε !!!
Τη Ρούλα θα τη βρείτε και στη σελίδα της στο facebook συνταγομπερδέματα της Ρούλας πατώντας εδω
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες