Αυτή η μελόπιτα είναι ιδανική για να την βάλετε για κολατσιό στα παιδιά μια φορά την εβδομάδα στο σχολείο!
Τι χρειαζόμαστε:
225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
225 γρ. ζάχαρη
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
150 ml ηλιέλαιο
300 γρ. μέλι
225 ml νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Τοποθετούμε σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ (10 x 30 εκ.) μια λαδόκολλα την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά, το ηλιέλαιο, 225 ml νερό (κρύο) και το μέλι.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι το αλεύρι να διαλυθεί. (το μείγμα θα είναι νερουλό)
Ρίχνουμε το μέιγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 35 λεπτά.
Αφαιρούμε απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 20 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα.
Μπορείτε να προσθεσετε και 50 γρ βρώμη γινεται super!
απο το master chef Ακη Πετρετζικη
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα