Τι χρειαζόμαστε:
Για τη βάση:
2 μικρές συσκευασίες μπίσκοτα OREO (με κρέμα βανίλιας)
125 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)
Για την καραμέλα:
βράζουμε ένα ζαχαρούχο γάλα για τρεις ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα
Για την κρέμα μόκα βελουτέ:
400 γρ. γάλα εβαπορέ πλήρες
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
125 γρ. ζάχαρη
1 αυγό μεγάλο + 2 κρόκους (από μεγάλα αυγά)
60 γρ. κόρν φλάουρ
125 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
1 φακελάκι βανίλια
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά nescafe+2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
100 γρ. σαντιγύ (προαιρετικά)
Για την σαντιγύ:
1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη
200 ml γάλα
Πώς το κάνουμε:
Για τη σαντιγύ:χτυπάμε το γάλα με τη σκόνη.
Για την κρέμα μόκα: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος, σε χαμηλή φωτιά για να ζεσταθούν.
Μόλις το μείγμα ζεσταθεί αλλά πριν βράσει βάζουμε το 1/3 σε ένα μπολ.
Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αυγό και τους κρόκους και τα χτυπάμε με το “σύρμα” για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα μέσα στο μείγμα των αυγών, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ύστερα, αυτό το μείγμα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Αποσύρουμε από την ηλεκτρική εστία και προσθέτουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας, την βανίλια και τον καφέ διαλυμένο μέσα στο χλιαρό γάλα.
Αφήνουμε για 2 λεπτά να λιώσει η κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε και πάλι ένα ομοιογενές μείγμα.
Για τη βάση, τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Ρίχνουμε το βουτύρο και ανακατεύουμε καλά!
Τα στρώνουμε σε ένα μία κουμπωτή φόρμα (τσέρκι) 20-25 cm διάμετρο. Από πάνω ρίχνουμε την καραμέλα (να είναι σε υγρή μορφή για να απλώνεται καλύτερα).Πάνω από την καραμέλα ρίχνουμε την κρέμα μόκα και ύστερα τη σαντιγύ.Βάζουμε προαιρετικά νιφάδες σοκολάτας για στολισμό! Βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες μέχρι να σφίξει και να παγώσει το γλυκό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μόλις η κρέμα κρυώσει, προσθέτουμε τη σαντιγύ ενώ την ανακατεύουμε με το “σύρμα” για να γίνει πιο αφράτη και αέρινη.
Μπορούμε να προσθέσουμε και μία κούπα τσαγιού φουντούκια ολόκληρα ανάμεσα στην καραμέλα και την κρέμα μόκα. Δίνουν μία ξεχωριστή αίσθηση και γεύση, ώστε να μην βαριέσαι το γλυκό!
Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία χτυπάμε πρώτα τη σαντιγύ και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει μεχρι να τελειώσουμε το γλυκό.
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι χλιαρά για να δέσουν! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
syntagesthspareas
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις