Φανταστικός κορμός με γεμιστά μπισκότα, ξηρούς καρπούς και φρουί γλασέ!

Ο γιορτινός μου κορμός, τον απολαύσαμε όλοι!!!

Φανταστικός κορμός ψυγείου!

Αν είναι τα υλικά στις γεύσεις σας να τον κάνετε σίγουρα, είναι απλός, εύκολος και κρατάει αρκετές μέρες στο ψυγείο ή και στην κατάψυξη…αν μείνει κομματάκι…

Υλικά: 2 φλιτζάνια φρούτα ξερά και γλυκά του κουταλιού στραγγισμένα, (έβαλα ξερά σύκα σύκο γλυκό, κράμπερι, δαμάσκηνα, χουρμάδες, περγαμόντο γλυκό, ότι μας αρέσει και ότι έχουμε..) 1 φλιτζάνι μαυροδάφνη 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ αμαρέττο ή πορτοκάλι 300 γρ. μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα 2 φλιτζάνια ξηρούς καρπούς καβουρντισμένους, (αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια. 500 γρ, κουβερτούρα 400 γρ. κρέμα γάλακτος 2 κουταλιές κακάο 2 κουταλιές φρουι γλασε πορτοκάλι για το στόλισμα

Δείτε ακόμα: Κορμός κάστανο χωρίς ζάχαρη!!

Εκτέλεση:

Σε ένα μπόλ βάζουμε τα ξερά φρούτα ψιλοκομμένα όπως και τα γλυκά του κουταλιού, τα μουλιάζουμε αρκετές ώρες με 1 ποτήρι μαυροδάφνη και το λικέρ ή το κονιάκ.

Μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα βάζω στο ψυγείο και να τα μαρινάρουμε αρκετές μέρες, έως 1 εβδομάδα να μουλιάσουν καλά, λόγο του αλκοόλ δεν παθαίνουν τίποτα!!! Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μέσα στην κρέμα.

Δειτε ακόμα: Κεράσματα για το σχολείο: Κορμός κατσαρόλας σε ποτηράκια !!!

Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τα φρούτα στραγγισμένα, τη σοκολάτα με το κακάο και ανακατεύουμε.

Δείτε ακόμα: Τέλειος κορμός για κέρασμα!

Βάζουμε σε μία μακρόστενη φόρμα μία λαδόκολλα ή μεμβράνη και αδειάζουμε το μείγμα. Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για ένα βράδυ. Διακοσμούμε ανάλογα!