Φασολάδα με ψιλικά
Μια συνταγή από την φίλη μου την Γιώτα από τα Μέγαρα
Αν αγαπάτε τα όσπρια αξίζει να την δοκιμάσετε!
1 ποτήρι φασόλια
2 καρότα σε ροδέλες
μια χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
μια χούφτα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
μια χούφτα μυρώνια ψιλοκομμένα
μια χούφτα καυκαλήθρες ψιλοκομμένα
2-3 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 λεμόνι
μπόλικο αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φασόλια τα πλένουμε και τα μουσκεύουμε όλο το βράδυ σε κρύο νερό.
Την επόμενη μέρα βάζουμε καθαρό νεράκι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν
Λίγη ώρα πριν να είναι έτοιμα ρίχνουμε το καρότο και αλατάκι και το μισό λαδάκι και βράζουμε για 15 λεπτά.
Παίρνουμε μια κουτάλα φασόλια με ζουμάκι τα περνάμε από το μουλτι και τα ξανά ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα πράσινα ψιλικά μας και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ξερό και φρέσκα μέχρι να μαραθούν και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που βράζουν τα φασόλια.
Προσέχουμε να μην βάζουμε από την αρχή πολύ νερό στα φασόλια μας οπότε στο τέλος να είναι Χυλωμένα και να μην είναι σαν σούπα.
Σερβίρουμε ζεστό το φαγάκι μας και ρίχνουμε από πάνω πιπεράκι και λεμόνι.
καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Γιαγιά Μαίρη εν δράσει
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες