Φτιάχνουμε ρυζόγαλο αλλιώτικο, χωρίς ζάχαρη

Σήμερα φτιάχνουμε ένα ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη και είμαστε σίγουροι πως θα ξετρελαθεί όλη η οικογένεια με το γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά

1 φλ. ρύζι

2 φλ. νερό

4 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά

1/2 φλ. τσαγιού στέβια

1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη στέβια μέχρι να λιώσει. Στη συνέχει προσθέτουμε το ρύζι, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά και μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρευστο. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή: jenny.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close