Η ρικότα είναι ένα υπέροχο μαλακό, ελαφρύ, κρεμώδες τυρί, με ελαφρως γλυκιά γεύση!Η συνταγή είναι απλή και μπορείτε σε μερικές ώρες να απολαύσετε το δικό σας σπιτικό τυρί!
Υλίκα
8 φ λιτζάνια πλήρες γάλα
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε και λίγο αλάτι. Δεν θέλουμε να βράσει το γάλα ή να είναι καυτό απλά πρέπει να είναι χλιαρό.
Στύβουμε λεμόνια για να πάρουμε 8 κ.σ. χυμό από λεμόνι σε ένα μπολ .
Ρίχνουμε μέσα το λεμόνι και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να ξεχωρίζει το νερό από το τυρί βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σουρώνουμε σε ένα τουλουπάνι πάνω από ένα μπολ και το αφήνουμε από 6 ώρες ως 1 μέρα στο ψυγείο να στραγγίξει μόνο του. Θα πρέπει όταν το βγάλουμε να θρυμματίζεται εύκολα.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες