Υλικά
μερίδες 3-4
3 φιλέτα γαλοπούλας
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι αλεσμένο στο μούλτι
1 σκελίδα σκόρδο αλεσμένο μαζί με το κρεμμύδι
αλάτι πιπέρι
1ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
1 κουταλιά σούπας νισεστέ
χυμό από ένα δύο λεμόνια
5 πατάτες μεγάλες κυδωνάτες κομμένες
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο,σοτάρουμε για 4 λεπτά και προσθέτουμε τα φιλέτα σοτάρουμε όλα μαζί να δούμε να σκουρίνει ,όχι να καεί το κρεμμύδι ,αμέσως τα σβήνουμε με το κρασί .
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε αλατοπίπερο και ζεστό νερό να σκεπάζει το φαγητό μας .Σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου ,αν σωθεί το ζουμάκι προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό .Συγχρόνως περνάμε τις καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες πατάτες από το τηγάνι να πάρουν χρώμα και τις προσθέτουμε μέσα στο φαγητό αφού προσθέσουμε όπως προανέφερα παρά πάνω λίγο ζεστό νεράκι .
Μόλις ετοιμαστούν οι πατάτες ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και έχουμε αραιώσει την μία κουταλιά νισεστέ σε λίγο νεράκι σε μισό φλυτζανάκι του καφέ το ρίχνουμε μέσα και κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε .
Έτοιμο το φαγάκι μας και με το νισεστέ αποκτά αυτομάτως μία βελούδινη υφή .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες