Γαύρος στο φούρνο με σκόρδο, ρίγανη και μουστάρδα. Ένας εκπληκτικός μεζές αλλά και ένα πεντανόστιμο κυρίως πιάτο με μια μεγάλη σαλάτα. Μια πολύ απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα νοστιμότατο, υγιεινό, είναι πολύτιμος σύμμαχος του ανοσοποιητικού μας συστήματος και πολύ θρεπτικό φαγητό που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγάλα ψάρια.
Υλικά συνταγής
1 κιλό γαύρος
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ½ λεμονιών το χυμό
1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδα απαλή
50 ml λευκό κρασί (προαιρετικά)
¾ φλ. τσαγιού νερό
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζετε (προαιρετικά κόβετε και τα κεφάλια) και πλένετε καλά τα ψαράκια σας. Τα αλατοπιπερώνετε και τα τοποθετείτε σε ένα ρηχό ταψάκι.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το κρασί (προαιρετικά), το νερό, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και τα χτυπάτε καλά με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
Περιχύνετε με το μείγμα τα ψάρια στο ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ περίπου ανάλογα με το μέγεθός τους. Βγάζετε το γαύρο σας από το φούρνο και τον σερβίρετε ζεστό με τη σάλτσα του.
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις