Συνταγή για πικάντικο ρολό κιμά με πικάντικη φέτα, τυριά που λιώνουν και πιπεριές για το Κυριακάτικο τραπέζι, με πατάτες φούρνου ή και σκέτο.
Υλικά:
- κιμάς μοσχαρίσιος 700-800 γραμμάρια
- κρεμμυδι 2 τριμμένα
- ντοματα 1 τριμμένη
- δυοσμος 2 κουταλάκια του γλυκού ξερός
- ρίγανη 2 κουταλάκια του γλυκού ξερή
- μαιντανος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
- αυγα 1
- πάπρικα Κατά βούληση
- Καπνιστή πάπρικα Κατά βούληση
- μπαγιατικο ψωμι 3 φέτες
- Γάλα φρέσκο 250 ml
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για τη γέμιση:
Συνταγή για πικάντικο ρολό από μοσχαρίσιο κιμά, με καπνιστή πάπρικα, πικάντικη φέτα, τυριά που λιώνουν και πιπεριές. Ένα νόστιμο και ρολό κιμά που θα το φτιάχνετε συνέχεια, ενώ μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά από τη γέμιση ανάλογα τα γούστα σας.
Ρολό κιμά γεμιστό με αυγό μπέικον και διάφορα τυριά
Μας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις γι’ αυτό και σήμερα θα σας δείξουμε ένα ρολό κιμά που ξεπερνάει κατά πολύ τις προσδοκίες μας. Γεμισμένο με τυριά που λιώνουν, πιπεριές και πικάντικη φέτα, αυτό το ρολό κιμά θα συνοδεύσει τέλεια την παγωμένη μπύρα σας την Κυριακή ή το κρασάκι σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γεμιστό ρολό κιμά με πιπεριές και τυριά για το Κυριακάτικο τραπέζι:

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τα τριμμένα ξερά κρεμμύδια, την τριμμένη ντομάτα, τον δυόσμο, τη ρίγανη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αυγό, την γλυκιά και την καπνιστή πάπρικα, το μουλιασμένο σε γάλα και καλά στραγγισμένο ψωμί, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Έπειτα παίρνουμε τον κιμά, τον βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα, τον ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο, βάζουμε το τυρί του τοστ και τη φέτα σε όλη την επιφάνεια του κιμά.
Ρολό κιμά γεμιστό με αυγό μπέικον και διάφορα τυριά

Επίσης προσθέτουμε τις πιπεριές και κλείνουμε το ρόλο με την βοήθεια της λαδόκολλας. Το βάζουμε στο ταψί, αφαιρούμε την λαδόκολλα και το ψήνουμε μαζί με τις πατάτες στους 170 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου στον αέρα. Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου που τις έχουμε μαρινάρει με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Χριστοπούλου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr