Κέικ σοκολάτας χριστουγεννιάτικο με γλάσο λευκής σοκολάτας! Το καλύτερο κέικ με σοκολάτα για τα Χριστούγεννα που θα σας ενθουσιάσει
Υλικά για Κέικ σοκολάτας χριστουγεννιάτικο με γλάσο
300γρ. αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
320γρ. ζάχαρη
5 αβγά μέτρια
110γρ. βούτυρο + λίγο ακόμη για τη φόρμα
165γρ. κρέμα γάλακτος
½ κουτ. γλυκού αλάτι
45γρ. Κακάο και λίγο ακόμη για τη φόρμα
30ml ηλιέλαιο
Δείτε ακόμη Πανφόρτε, το τέλειο Ιταλικό Χριστουγεννιάτικο κέικ
Για το γλάσο και τη διακόσμηση
200γρ. Σοκολάτα Λευκή
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
σπόρους ροδιού (προαιρετικά) η κερασάκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λιώνετε τα 110γρ. βούτυρο σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τα 45γρ. Κακάο και το ηλιέλαιο στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά να αφρατέψουν και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλέυρι και το αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτετε το μείγμα του κακάο και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Αδειάζετε το μείγμα σε φόρμα του κέικ βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με κακάο. Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά. Το ξεφουρνίζετε και το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Για το γλάσο: Λιώνετε τη Σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτετε στο τέλος το βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να κρυώσει λίγο. Όσο είναι ακόμη ρευστό το γλάσο, το ρίχνετε λίγο λίγο πάνω από το κρύο κέικ. Εάν θέλετε διακοσμείτε την επιφάνεια του με σπόρους ροδιού η κερασάκια.
Με ένα κλικ εδώ δείτε τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες συνταγές
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα