Δροσερό- γλυκό- με- κομπόστα- ροδάκινο- και -ζελέ-

Ενά καλοκαιρινό μπισκοτόγλυκο ότι πρέπει για τις ζεστές μέρες. Δροσερό γλυκό με κομπόστα ροδάκινο και ζελέ. Συνταγή για Γλυκό ψυγείου με κρέμα ζαχαροπλαστικής μπαβαρουάζ, ζελέ ανανά και κομπόστα ροδάκινο.

    Υλικά

  • ροδακινα 1 κομπόστα (6 ροδάκινα) 825 γραμμάρια

    Για το ζελέ

  • ζελέ 2 φακελάκια ανανά (2x100 γραμμάρια)
  • νερό 450 γραμμάρια περίπου ζεστό
  • νερό 450 γραμμάρια περίπου κρύο

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα δροσερό γλυκό με κομπόστα ροδάκινο και ζελέ   που είναι το τέλειο γλυκό ψυγείου για εκείνους κι εκείνες που τους αρέσουν οι φρουτώδεις γεύσεις. Δροσερό γλυκό ψυγείου με βάση από μπισκότα πτι μπερ και λιωμένο βούτυρο, κρέμα ζαχαροπλαστικής μπαβαρουάζ, ζελέ με γεύση ανανά και κομπόστα ροδάκινο.

Αναμφίβολα είναι το γλυκό ψυγείου του Καλοκαιριού αφού συνδυάζει απίστευτα δύο καλοκαιρινά φρούτα και γεμίζει νοστιμιά και γλύκα το τραπέζι μας. Μπορούμε να το φτιάξουμε για τα επίσημα τραπέζια μας, τον μπουφέ μας ή για όταν έχουν πεθυμήσει ένα νόστιμο και ελαφρύ γλυκό.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για το δροσερό γλυκό με κομπόστα ροδάκινο και ζελέ:

Δροσερό -γλυκό -με -κομπόστα- ροδάκινο- και -ζελέ-

Εκτέλεση για το δροσερό γλυκό με κομπόστα ροδάκινο και ζελέ

Ξεκινάμε το γλυκό μας φτιάχνοντας το ζελέ ανανά. Σε ένα μπολ βάζουμε την σκόνη από τα φακελάκια. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Αφού λιώσει η σκόνη προσθέτουμε το κρύο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε το ζελέ στην συντήρηση του ψυγείου μέχρι να κρυώσει και όχι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Όσο κρυώνει το ζελέ στο ψυγείο κάνουμε τα μπισκότα πτι μπερ σκόνη στο μούλτι. Αφού τα μπισκότα μας είναι έτοιμα προσθέτουμε στο μούλτι και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε για λίγο με το μούλτι μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο από τα μπισκότα.

Δροσερό γλυκό με κομπόστα ροδάκινο και ζελέ

Αφού η βάση μας είναι έτοιμη παίρνουμε ένα πυρέξ 24×30 και στρώνουμε εκεί ομοιόμορφα το μείγμα με τα μπισκότα για την βάση του γλυκού μας. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την κρέμα, αδειάζοντας στον κάδο του μίξερ την σκόνη της κρέμας ζαχαροπλαστικής και το γάλα. Χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα το μείγμα.

Δείτε ακόμα Γλυκό ψυγείου lila pause χωρίς ζάχαρη

Αφού γίνει κρέμα με μία κουτάλα για την σούπα, βάζουμε στην κρέμα μας το μισό και λίγο λιγότερο από το κρύο ζελέ ανανά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφού η κρέμα είναι έτοιμη την αδειάζουμε στο πυρέξ και βάζουμε το γλυκό μας στην κατάψυξη για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να παγώσει καλά η κρέμα.

Αφού παγώσει καλά η κρέμα βάζουμε με την σειρά και με προσοχή τα ροδάκινα κομπόστα πάνω από την κρέμα. Στην συνέχεια με προσοχή αδειάζουμε τον υπόλοιπο ζελέ ανανά και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να παγώσει τελείως το ζελέ.

Tips για το Δροσερό γλυκό με κομπόστα ροδάκινο και ζελέ

Μπορούμε να βάλουμε και κοινή κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Δροσερό -γλυκό -με -κομπόστα- ροδάκινο- και -ζελέ-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close