Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και άλλα 3 υλικά ,με κρέμα μπαβαρουάζ και φρουτοσαλάτα σε κονσέρβα!
- σαβαγιάρ 1 συσκευασία
- κρεμα ζαχαροπλαστικης 1 μπαβαρουάζ
- Γάλα φρέσκο 500ml
- φρουτοσαλάτα 1 σε κονσέρβα
Υλικά
Ένα απολαυστικό γλυκό ψυγείου κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής θα σας δείξουμε σήμερα. Είναι μία εξαιρετική επιλογή καλοκαιρινού και δροσερού γλυκού για τις πολυάσχολες γυναίκες που βιάζονται μετά την δουλειά να ετοιμάσουν ένα επίσημο τραπέζι.
Επίσης είναι ένα εύκολο γλυκό για τους φοιτητές που τώρα ξεκίνησαν να μαγειρεύουν και γενικότερα για τους αρχάριους στην κουζίνα. Ένα γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και άλλα 3 υλικά φρουτένια γεύση που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Απαιτεί μόλις 4 υλικά. Μπορεί να σας αρέσει και το Μαμαδίστικο δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ. Δείτε την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Στην αρχή σουρώνουμε το ζουμί της κονσέρβας σε ένα μπολ γιατί θα το χρειαστούμε αργότερα. Βάζουμε στην άκρη την φρουτοσαλάτα και το ζουμί της και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Για να φτιάξουμε την κρέμα παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα την σκόνη κρέμας και το φρέσκο γάλα.
Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία αφράτη κρέμα. Στην συνέχεια παίρνουμε μία αποσπώμενη φόρμα 26 εκ. σε διάμετρο για να στήσουμε το γλυκό μας. Στην αρχή παίρνουμε την πρώτη συσκευασία σαβαγιάρ και κόβουμε τα σαβαγιάρ στη μέση με ένα μαχαίρι.
Βουτάμε κάθε σαβαγιάρ μέσα στο σιρόπι της φρουτοσαλάτας και βάζουμε τα σαβαγιάρ το ένα δίπλα στο άλλο, στα τοιχώματα της αποσπώμενης φόρμας. Στην συνέχεια στρώνουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στον πάτο της φόρμας το ένα κολλητά στο άλλο χωρίς κενά.
Δείτε ακόμα Γλυκό ψυγείου σε σχήμα καρπούζι
Έπειτα παίρνουμε την κρέμα μπαβαρουάζ και την στρώνουμε πάνω από τα σαβαγιάρ. Την στρώνουμε με προσοχή για να είναι όμορφο το γλυκό. Στο τέλος πάνω από την κρέμα προσθέτουμε την φρουτοσαλάτα μας. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
Μετά τις 2 ώρες με την βοήθεια ενός μαχαιριού ξεκολλάμε με προσοχή τα σαβαγιάρ από τα τοιχώματα της αποσπώμενης φόρμας. Έπειτα ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε το γλυκό μας σε μία πιατέλα διατηρώντας το στο ψυγείο. Απολαμβάνουμε.
Tips για το γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και άλλα 3 υλικά
Μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό και σε πυρέξ. Αν φτιάξουμε το γλυκό μας σε πυρέξ θα βάλουμε σαβαγιάρ μόνο στην βάση του πυρέξ και όχι γύρω γύρω.
Αντί για κρέμα μπαβαρουάζ μπορούμε να βάλουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής ή να φτιάξουμε την δική μας κρέμα. Αν φτιάξουμε το γλυκό σε πυρέξ δεν χρειάζεται ξεφορμάρισμα και μετά από 1 ώρα περίπου μπορούμε να το απολαύσουμε.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα