Μαμαδίστικο -δροσερό- γλυκό -ψυγείου- με- ζελέ-

Μαμαδίστικο δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ, σοκολατένιο παντεσπάνι, κρέμα βανίλια και ζελέ φράουλα!

    Για το ζελέ

  • νερό 400 ml
  • ζελέ 1 φάκελος με άρωμα φράουλα Mac Magic

Ένα εξαιρετικό μαμαδίστικο δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ που μοιάζει και με τούρτα θα δοκιμάσουμε σήμερα από τον σεφ και φίλο μας Δημήτρη Μιχαηλίδη. Είναι ένα εξαιρετικά δροσερό και νόστιμο γλυκό ψυγείου με απλά και λίγα υλικά που φτιάχνεται πανεύκολα.

Ακόμη κι αν είστε αρχάριοι στην ζαχαροπλαστική αξίζει να δώσετε μία ευκαιρία αφού η σημερινή μας συνταγή είναι πολύ εύκολη και αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες μας θα έχει σίγουρη επιτυχία! Μπορεί να σας αρέσει και το καρυδόπιτα με κρέμα και ζελέ. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε μια φέτα παντεσπάνι με ένα τσέρκι 20 εκ. Το αλείφουμε καλά με λίγο γάλα ή σιρόπι ζάχαρης. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το γάλα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το κορν φλάορ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει.

Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και το βάζουμε στο ψυγείο για 15’. Βράζουμε τα 200 ml νερό και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε ένα φάκελο ζελέ με άρωμα φράουλα Mac Magic και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η σκόνη.

Δείτε ακόμα Γιαουρτογλυκό με ζελέ φράουλας χωρίς ζάχαρη

Ρίχνουμε 200 ml κρύο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει για περίπου 10’ και το προσθέτουμε πάνω από την κρέμα με μια κουτάλα. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες. Μόλις περάσουν οι 3 ώρες, το ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια ενός φλόγιστρου ή σεσουάρ ζεσταίνοντας τα τοιχώματα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Tips για το μαμαδίστικο δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ

Αντί για γάλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σιρόπι ζάχαρης για να αλείψουμε το παντεσπάνι.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση παρακάτω:

γλυκό- ψυγείου-με- ζελέ-

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close