ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΑΣ εύκολο και πολύ νόστιμο….
ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΥΛΙΚΑ:
• 2 πακέτα πτί μπερ
• 1 κρέμα γάλακτος
• 1 ζαχαρούχο γάλα
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
Για το γλάσο:
• 250 γρ. Βούτυρο
• 2 αυγά
• 4 κουταλιές της σούπας άχνη
• 3 κουταλιές της σούπας κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε το γιαούρτι. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει. Βουτάμε ελαφρώς τα πτί μπερ στο γάλα και τα στρώνουμε με τη σειρά στο ταψάκι. Στρώνουμε την κρέμα και επαναλαμβάνουμε τρείς φορές.
Για το γλάσο:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και αφού λιώσει προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας άχνη και 3 κουταλιές της σούπας κακάο. Ανακατεύουμε καλά. Αφού ανακατέψουμε καλά το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει περίπου για 8 λεπτά. Ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα τα 2 αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Αφού είναι έτοιμο το γλάσο το στρώνουμε πάνω στο γλυκό. Το κρυώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.alphatv.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες