Γλυκό του κουταλιού ακτινίδιο

Συνταγή για γλυκό του κουταλιού ακτινίδιο. Σε όσους αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις αυτό το γλυκό του κουταλιού ακτινίδιο θα το λατρέψουν. Ιδανικό φυσικό φάρμακο για τη δυσκοιλιότητα.

Τα γλυκά του κουταλιού είναι τα αγαπημένα γλυκά των Ελλήνων εδώ και πολλά χρόνια. Ειδικά παλιότερα οι γιαγιάδες και οι προ γιαγιάδες μας είχαν μαεστρία στα γλυκά του κουταλιού.

Γλυκά του κουταλιού μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα και ακόμη κι αν δεν είσαι λάτρης των γλυκών του κουταλιού, σίγουρα θα βρεις ένα γλυκό του κουταλιού που να σ’ αρέσει. Μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου γλυκό του κουταλιού είτε σκέτο, είτε σε γιαούρτι.

Δείτε ακόμα Μαρμελάδα ακτινίδιο by mairy

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού ακτινίδιο και σίγουρα θα σας αρέσει πολύ. Εμείς μπήκαμε στην διαδικασία να φτιάξουμε την συνταγή και η αλήθεια είναι πως το λατρέψαμε και η συγκεκριμένη συνταγή έχει απόλυτη επιτυχία. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να την μοιραστούμε μαζί σας. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:

Γλυκό _του_ κουταλιού _ακτινίδιο_

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε στρώσεις τα ακτινίδια μαζί με την ζάχαρη, Κλείνουμε την κατσαρόλα και  τα αφήνουμε εκεί για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα ρίχνουμε το νερό και βράζουμε τα ακτινίδια μαζί με την ζάχαρη για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ακτινίδια.

Αφού βράσουν, τα σουρώνουμε και προσθέτουμε το σιρόπι, τον χυμό και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να δέσουν. Στα τελευταία 2 λεπτά ρίχνουμε μέσα και τα φρούτα μας. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το γλυκό μας σε καυτά βάζα που έχουμε αποστειρώσει, κλείνουμε και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Tips για το τέλειο γλυκό κουταλιού ακτινίδιο

Τα ακτινίδια θα πρέπει να είναι σκληρά πριν τα κάνουμε γλυκό του κουταλιού. Συνοδεύουμε με γιαούρτι αν μας αρέσει.

Γλυκό _του_ κουταλιού _ακτινίδιο_ Συνταγή_

Την συνταγή την βρήκαμε στην αγαπημένη μας σελίδα Οι Γεύσεις της Ελένης

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close