Συστατικά
1½ λίτρο γάλα
80 γρ αλεύρι
40 γρ νισιστέ
150 γρ ζάχαρη
1 αυγό
125 γρ σοκολάτα
2 βανίλιες
Σαβαγιάρ
Δείτε ακόμαΠαστάκια ferrero rocher που θα λατρέψετε!
Οδηγίες0 από 10 βήματα ολοκληρώθηκαν
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το αυγό και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε το αλεύρι, το νισεστέ και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι που η κρέμα να πήξει.
Δείτε ακομα: Γλυκό ψυγείου με 5 υλικά που θα σας τρελάνει!!
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Σπάμε την σοκολάτα, προσθέτουμε το 1/3 της καυτής κρέμας, αφήνουμε για 5 λεπτά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ σε γάλα και τα απλώνουμε σε φόρμα 30×12.
Κάνουμε μία μικρή στρώση από χλιαρή κρέμα σοκολάτας.
Από πάνω απλώνουμε όλη την λευκή χλιαρή κρέμα.
Δείτε ακόμα: 7 συμβουλές για να γίνετε εξπέρ στα γλυκά ψυγείου!
Βάζουμε ζικ-ζακ την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και με ένα ξυλάκι από σουβλάκι κάνουμε σχέδια.
Καλύπτουμε με μεμβράνη, βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν οι κρέμες σταθεροποιηθούν.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος