Αφράτη μους σοκολάτας που λιώνει στο στόμα.
- κρεμα γαλακτος 40 γρ.
- Γάλα φρέσκο 40 γρ.
- κρόκους αυγού 20 γρ.
- ζελατίνη 2 γρ.
- μερεντα 170 γρ.
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 190 γρ.
Για την σαντιγί
- πουρακια Κατά βούληση
- φουντουκι Κατά βούληση καβουρδισμένα
- μπισκότα βουτύρου Κατά βούληση τριμμένο
Για την διακόσμηση
Η μους σοκολάτας είναι από τα αγαπημένα μας επιδόρπια σοκολάτας. Μία αφράτη κρέμα που μοιάζει με σφιχτή σαντιγί και πραγματικά λιώνει στο στόμα. Η σοκολάτα είναι σκέτη απόλαυση και η μους σοκολάτας είναι αγαπημένο γλυκό για μικρούς και μεγάλους.
Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μία λαχταριστή μους σοκολάτας με μπισκότα βουτύρου στο γαρνίρισμα και μόλις λίγα υλικά. Ένα υπέροχο γλυκάκι για τα επίσημα τραπέζια μας αλλά και για όλες τις υπόλοιπες ώρες. Θα ξετρελαθούν όλοι.
Μετά την Μους Σοκολάτας με 2 ΜΟΝΟ Υλικά-2 Ingredient Chocolate Mousse αυτή θα γίνει η αγαπημένη σας μους. Μπείτε λοιπόν στις κουζίνες σας και μεγαλουργήστε. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι λίγο πριν το σημείο βρασμού. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους αυγών και προσθέτουμε σιγά σιγά την ζεσταμένη κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μία μαρίζ.
Ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητας μία σφιχτής σάλτσας. Αποσύρουμε από την φωτιά το σκεύος και προσθέτουμε την ζελατίνη αφού πρώτα την έχουμε μαλακώσει σε νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέτουμε την μερέντα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει η μερέντα. Αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα 190 γρ. κρέμας γάλακτος τα οποία τα έχουμε χτυπήσει σε σαντιγί σε δόσεις, με τη βοήθεια μίας μαρίζ.
Δείτε ακόμα Μους σοκολάτας με πορτοκάλι & κουβερτούρα γάλακτος
Μοιράζουμε την μους στα σκεύη σερβιρίσματος και την βάψουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες μέχρι να σφίξει. Σερβίρουμε με σοκολατένια πουράκια, καβουρδισμένα φουντούκια και τριμμένο μπισκότο βουτύρου.
Tips για την μους σοκολάτας
Μπορούμε να βάλουμε και μικρά κομμάτια σοκολάτας μέσα στην μους.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Laureta Cenkaj Hamataj
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Πέτρος στο πλευρό του Ρήγα
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- H Γη της Ελιάς : Μαργαρίτα και Βαρώτσος έρχονται κοντά
- Καιρός : Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του