Συστατικά
4 φλιτζάνια φαρίνα
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
½ φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι καρύδια
1 φλιτζάνι σταφίδες
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
Δείτε ακόμα: Πεντανόστιμη φάβα by Mairh
Οδηγίες
Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι μαζί με τις σταφίδες, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Αρωματίζουμε με κανέλα και γαρίφαλο.
Προσθέτουμε το ξύσμα, τα αλεσμένα καρύδια και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τον χυμό από τα πορτοκάλια, το σπορέλαιο, το νερό και δουλεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Δείτε ακόμα: Φανουρόπιτα της μαμάς μου
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί 32×25 εκατοστά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες