Φτιάξτε την πιο εύκολη τούρτα μόνο με 5 υλικά!!
Η τούρτα με τα 5 υλικά είναι πανεύκολη και πολύ οικονομική και φυσικά είναι μια υπέροχη πρόταση για τα παρτι,τις γιορτές ή όπου άλλου εσείς θέλετε!!!
- μπισκότα 3 πακέτα (462γρ) oreo
- γάλα 350 γρ
- μπέικιν πάουντερ 20 γρ
- κρεμα γαλακτος 300 γρ φυτική
- μερεντα 230 γρ
Υλικά
- ζαχαροπαστα
- καραμέλες Πολύχρωμες
Για το στόλισμα
Ingredients
3 packets(462g)oreo
350 g milk
20 g baking powder
300 g vegetable fat whipping cream
230 g chocolate praline
400 g vegetable fat whipping cream
For design
Sugar paste
Colored sprinkles
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή σπάζοντας σε ένα πολυκόφτη 3 πακέτα μπισκότα ορεο.Τα ρίχνουμε μέσα σε ένα γυάλινο μπολ αφού τα έχουμε σπάσει και προσθέτουμε 20 γρ μπέικεν πάουντερ.Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το γάλα.Αφού τα ανακατέψουμε καλά με το σύρμα τα μοιράζουμε σε 2 τετράγωνα ταψάκια 20χ20 αφού πρώτα τα έχουμε λαδώσει και τα έχουμε βάλει λαδόκολλα.Ρίχνουμε το μείγμα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 160 c.Μόλις ψηθού τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Συνεχίζουμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε 300 γ φυτική κρέμα γάλακτος.Την χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.Έπειτα προσθέτουμε 230 γρ πραλίνα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ μέχρι να σχηματίζονται κορυφές στην σαντιγί.Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και το τοποθετούμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Μετά από 10 λεπτά οπως είναι το παντεσπάνι απλώνουμε με το κορνέ την κρέμα πραλίνας προσεκτικά να πάει σε όλα τα σημεία.Στην συνέχεια βγάζουμε το 2ο παντεσπάνι από την λαδόκολλα προσεκτικά και καπακώνουμε πάνω από την κρέμα.Βάζουμε ένα πιάτο πάνω από το ταψακι που έχουμε στρώσει την κρέμα και το 2ο παντεσπάνι και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά.Ξεφορμάρουμε και βγάζουμε τις λαδοκολλες που υπάρχουν.
Στρώνουμε με μια μαρίζ την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για να φτιάξουμε την σαντιγί.Συνεχίζουμε ρίχνοντας σε ένα μπολ 400 γ φυτική κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.Την βάζουμε σε ένα κορνέ.
Στην συνέχεια την τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.Βγάζουμε από το ψυγείο και την σαντιγί και την τούρτα και στολίζουμε με έναν φιόγκο από ζαχαρόπαστα ή ότι άλλο εμείς θέλουμε και με πολύχρωμα καραμελάκια.Στην συνέχεια με το κορνέ παιρνάμε όλη την τούρτα με την σαντιγί.
Καλή σας επιτυχία
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες