Σήμερα θα μάθεις να φτιάχνεις τηγανιά! Μόνος σου…
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό χοιρινό (λαιμό ή σπάλα) σε κομματάκια
150 gr. βούτυρο
Ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μία πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
Ένα κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Χυμός από ένα λεμόνι
150 ml λευκό κρασί
Αλάτι & πιπέρι
Δείτε ακόμα; Χοιρινή τηγανιά ζουμερή και πεντανόστιμη για αρχάριους (Video)
Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια χοιρινού, το κρεμμύδι και την πιπεριά μαζί με την πάπρικα, το κύμινο, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και σοτάρουμε καλά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς το κρέας για να πάρει βράση από όλες τις μεριές.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί και το χυμό λεμονιού μαζί με ένα ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε (με κλειστό καπάκι κατά προτίμηση) για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να μείνει μόνο το λάδι της.
Το πιάτο μας είναι έτοιμο.
Τip: Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή πουρέ και πολύ ψωμί.
Πηγή: menshouse.grΕιδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα