Μαμαδίστικες φουρνιστές κοτομπουκιές με σως

Εύκολες ψητές κοτομπουκιες με φρυγανιά η νιφάδες καλαμποκιού με σως

Υλικά

5 Φιλετα κοτοπουλου η γαλοπουλας σε μπουκιτσες
2 αυγα χτυπημενα με παπρικα,ριγανη,πιπερι και λιγο σκονη σκορδο
1-2 πακετα φρυγανιες τριμμενες στο μουλτι σε σκονη
ή νιφαδες καλαμποκιου (κορν φλεικς) Αλατι
Ελαιολαδο

Για τη σως
Μαγιονεζα
Μουσταρδα

Εκτέλεση

Πλενουμε καλα τα φιλετα,τα στεγνωνουμε με χαρτι κουζινας,τα αλατιζουμε καλα και τα κοβουμε σε μπουκιτσες
Βαζουμε σε ενα μπωλ τα αυγα με τα μπαχαρικα και σε ενα αλλο τη φρυγανια η τα κορν φλεικς σε σκονη.
Βουταμε μια μια μπουκιτσα στο αυγο και μετα τις περναμε απο τη φρυγανια και τις παταμε να κολλησουν καλα.
Τις βαζουμε σε μια πιατελα αραια και τις αφηνουμε για 30′ να σφιξουν.
Αν βιαζομαστε παραλειπουμε αυτο το βημα.
Στρωνουμε μια λαδοκολλα σε ενα ταψι και τη λαδωνουμε.Βαζουμε τις κοτομπουκιες και τις περναμε ελαφρως με λιγο λαδι και ψηνουμε στους 200 βαθμους μεχρι να ροδισουν.
Εναλλακτικα μπορουμε να τα ψησουμε σε ενα αντικολλητικο τηγανι με λιγο λαδι.
Για τη σως:Ανακατευουμε σχεδον ιση ποσοτητα μαγιονεζας και μουσταρδας.
Σερβιρουμε σε μια πιατελα μαζι με τη σως για τις κοτομπουκιες.

**και τις αφηνουμε για 30′ στο ψυγειο για να σφιξουν

kotompoykies1

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ Ο ΕΦΕΤ  ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΕΣ  ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΒΡΗΚΕ ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ

 

Close