Υπέροχα Πιταράκια Μήλου… Μια αυθεντική, παραδοσιακή, τοπική συνταγή του πανέμορφου νησιού της Μήλου, για τα περίφημα “πιταράκια” με τραγανό, σπιτικό, φύλλο και πικάντικη γεύση
Υλικά:
Για την Ζύμη
300 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 ml. ελαιόλαδο
220 ml. νερό χλιαρό
Αλάτι
Για την Γέμιση
200 gr. φρέσκια μυζήθρα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 μικρό ματσάκι δυόσμο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την ζύμη.
Kοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπωλ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον δυόσμο.
Ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο την ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο.
Με ένα ποτήρι ή στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε την ζύμη.
Θρυμματίζουμε την μυζήθρα με ένα πηρούνι και αναμειγνύουμε το τυρί με τον δυόσμο και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε τα κομμάτια της ζύμης που έχουμε κόψει με την γέμιση.
Κλείνουμε τα πιταράκια καλά, δίνοντας ημικυκλικό σχήμα.
Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τα πιταράκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Καλή Επιτυχία !!!!!!!
πηγηhttps://otikatsi-soula.blogspot.gr/
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις