Όλοι μας τα έχουμε δει στο σούπερ μάρκετ και σίγουρα όλοι μας κάποια στιγμή τα έχουμε δοκιμάσει. Η ονομασία τους παγκοσμίως είναι Jaffa cakes αλλά εμείς τα έχουμε στο νου μας σαν μπισκότα με υφή κέικ και γεύση πορτοκάλι και σοκολάτα. Σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για να μη χρειαστεί να τα αγοράσετε ξανά από το σούπερ μάρκετ αλλά να φτιάξετε τα δικά σας υπέροχα σπιτικά μπισκότα.
Δείτε επίσης Μπισκοτάκια σπείρες!!!
Για τα μπισκότα πορτοκάλι σοκολάτα – jaffa cakes θα χρειαστείτε
1 πορτοκάλι
1 πακέτο ζελέ πορτοκάλι (Η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί ή με ζελέ πορτοκάλι ή με μαρμελάδα πορτοκάλι, η επιλογή δική σας!)
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
50 γρ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας 70% και πάνω
Δείτε επίσης Εύκολη σοκολατένια τούρτα με μπισκότα
Εκτέλεση
1 Τρίψτε το πορτοκάλι και κρατήστε το ξύσμα στην άκρη για αργότερα
2 Φτιάξτε το ζελέ και ρίξτε το σε ταψάκι για να παγώσει επίπεδα και να γίνει λεπτό. Πριν τοποθετήσετε μέσα το ζελέ απλώστε στο ταψάκι με μεμβράνη. Βάλτε το να παγώσει καλά.
3 Βάλτε στο μάτι ένα κατσαρολάκι με νερό μέχρι να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώστε τη θερμοκρασία έτσι ώστε να σιγοβράζει. Τοποθετήστε πάνω ένα μπολ (Πώς κάνουμε στο μπεν μαρί; αυτό ακριβώς) και προσθέστε τη ζάχαρη, τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και απαλό.
4 Στη συνέχεια αποσύρετε το μπολ από τη κατσαρόλα και προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε με κουτάλα (όχι μίξερ) ελαφριά και απαλά με κυκλικές κινήσεις.
5 Ρίξτε το μείγμα σε ταψάκια για muffins. Περίπου τόσο όσο να καλύψει τον πάτο.
6 Περίπου τόση ποσότητα:
7 Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτάκια.
8 Αφού τα βγάλετε από το φούρνο αφήστε τα να κρυώσουν. Δεν τα βγάζετε από τη φόρμα. Απλά τα κουνάτε με ένα κουτάλι για να χαλαρώσουν λίγο.
9 Με ένα στρογγυλό κουπάτ ή καπάκι στρογγυλό κόψτε στρογγυλά κομμάτια από το ζελέ.
10 Τοποθετήστε πάνω σε κάθε κεκάκι.
11 Εδώ να επαναλάβω ότι μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα η και συνδυασμό των δύο.
12 Στη συνέχεια και αφού έχετε λιώσει τη σοκολάτα σε μπεν μαρί την απλώνετε πάνω σε κάθε κεκάκι. Μην το παρακάνετε. Θέλουμε λεπτό στρώμα σοκολάτας.
13 Με τη βοήθεια κουταλιού τα βγάζουμε από το ταψάκι και τα απολαμβάνουμε!!! Είναι μεγάλη η αγάπη μου γι’ αυτά τα κεκάκια!
Πηγή: foodmaniacs.grΕιδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις