Καλαμαράκια γεμιστά

 

 

Νοστιμότατα καλαμαράκια, γεμιστά με ρύζι, ντομάτα και αρωματικά. Τέλεια νηστίσιμη συνταγή για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Καλαμαρια γεμιστα
1 κιλο καλαμαρια οχι πολυ μικρα
200 γραμ ρυζι καρολινα
Ενα σφηνακι ουζο
1 πιπερια Φλωρινης σε καρεδακια
1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 μετρια καροτα τριμμενα
Μια χουφτιτσα σταφιδες ξανθες
Μιση κουπα λαδι
1 κουτι χυμο τοματας
Αλατι, μπολικο πιπερι, κανελιτσα
Σωταρουμε στο μισο λαδι το κρεμμυδι και το ρυζι να γινουν διαφανα, ριχνουμε τα πλοκαμακια ψιλοκομμενα, σβηνουμε με το ουζο, προσθετουμε πιπερια και καροτο, αλατι, πιπερι, κανελα το 1/3 απο τον τοματοχυμο, τις σταφιδες και βραζουμε λιγο. Γεμιζουμε τα καλαμαρια, οχι μεχρι πανω και κλεινουμε με μια οδοντογλυφιδα. Βαζουμε σε ταψακι, διπλα τη γεμιση που μενει, προσθετουμε το υπολοιπο λαδι και τοματοχυμο, μισο ποτηρι νερο και ψηνουμε σκεπασμενο180 βαθμους για μια περιπου ωρα. Το τελευταιο τεταρτο ξεσκεπαζουμε να παρει λιγο χρωμα

Καλαμαράκια γεμιστά Καλαμαράκια γεμιστά Καλαμαράκια γεμιστά

συνταγη/φωτογραφιες-εκτελεση  Μαρτσια Μπασιου

Close