Γκουρμέ καλοκαιρινή σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και σάλτσα βινεγκρέτ για τον μπουφέ σας.
- πεπονι 1
- προσούτο 160 γρ.
- δυοσμος Λίγα φύλλα
- λεμονι Λίγο ξύσμα
- φιστίκια Αιγίνης Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση φρεσκοτριμμένο
Υλικά
- λεμονι 2 κουτ. σ. χυμό
- μπαλσάμικο 1 κουτ.σ.λευκό
- μουσταρδα 1 κουτ. σ. απαλή
- μελι 1 κουτ. γ.
- ελαιολαδο 7 κουτ. σ.
Για την βινεγκρέτ
Τώρα που μπήκε το Καλοκαίρι για τα καλά το καρπούζι και το πεπόνι έγιναν και πάλι τα αγαπημένα μας φρούτα. Το πεπόνι είναι ένα πολύ νόστιμο φρούτο που σε αντίθεση με το καρπούζι έχει κουκούτσια μόνο στο κέντρο του, οπότε μπορούμε να το απολαμβάνουμε άνετα.
Είναι νόστιμο, είναι θρεπτικό και παχαίνει λιγότερο από το καρπούζι. Εκτός από σκέτο πεπόνι όμως, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το καλοκαιρινό φρούτο για να εμπλουτίσουμε τον μπουφέ μας. Μπορούμε να φτιάξουμε μία καλοκαιρινή σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και σάλτσα βινεγκρέτ.
Δείτε ακόμα Συνταγή για λαχταριστά λουκούμια με γεύση πεπόνι! Μην ξαναπετάξετε το πεπόνι που περίσσεψε!
Το πεπόνι ταιριάζει πολύ γευστικά με το προσούτο και η σάλτσα βινεγκρέτ απογειώνει την γεύση. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για την σάλτσα βινεγκρέτ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, το μπαλσάμικο, την μουστάρδα, το μέλι και το ελαιόλαδο. Θέλουμε να πάρουμε μία ωραία παχύρρευστη σάλτσα. Βάζουμε την σάλτσα στον ψυγείο να κρυώσει καλά.
Εκτέλεση για την σαλάτα
Στην αρχή καθαρίζουμε το πεπόνι και το κόβουμε σε κύβους. Το βάζουμε σε μία πιατέλα και το πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού. Έπειτα ταμπονάρουμε την φέτα και από τις δύο πλευρές πάνω στον ψιλοκομμένο δυόσμο έτσι ώστε να κολλήσει ο δυόσμος πάνω στο τυρί.
Έπειτα κόβουμε την φέτα σε κύβους και τους σκορπάμε μέσα στην πιατέλα με το πεπόνι. Ανοίγουμε το προσούτο και το βάζουμε γύρω γύρω από την πιατέλα δίνοντας του πρόχειρα ένα σχήμα λουλουδιού. Ραντίζουμε την σαλάτα με την σάλτσα βινεγκρέτ και γαρνίρουμε με φιστίκι Αιγίνης το οποίο το έχουμε σπάσει σε γουδί και πιπέρι.
Tips για την καλοκαιρινή σαλάτα με πεπόνι
Στην βινεγκρέτ μπορούμε να βάλουμε ξύδι από φρούτα εκτός από λευκό μπαλσάμικο. Μπορούμε να φτιάξουμε την βινεγκρέτ και σε γυάλινο δοχείο με καπάκι. Σφραγίζουμε το καπάκι και ανακατεύουμε κουνώντας το δοχείο σαν να φτιάχνουμε φραπέ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Matula Giasirani
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Η Μάγισσα: Ο Τζουζέπε διώχνει την Πανδώρα από τον Πύργο
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 02/12/2024 ως 08/12/2024 για όλα τα ζώδια