Ενας πολύ ωραίος τρόπος να τρώμε τα υγιεινά όσπρια !!!!
Υλικά
250 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα
2 κουταλιές σούπας ταχίνι
8 ντοματίνια κομμένα στην μέση ή 4 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
2 κουταλιές σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαϊντανός φρέσκος χοντροκομμένος για το γαρνίρισμα-Προαιρετικά
Διαδικασία
Βάζουμε σε ένα μπολ σε το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το μπαλσάμικο, το μέλι και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε με τον αναδευτήρα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το δυόσμο. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες πριν σερβίρουμε, για να μαριναριστούν και να βγουν όλα τα αρώματα.
Πασπαλίζουμε με το φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Την συνταγή την είδα και την φτιάχνω από τον σεφ Γιώργο Λέκκα .
Μόνο που εγώ πρόσθεσα και λίγη τριμμένη φέτα και φρέσκα κρεμμυδάκια.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες