Συνταγή για μαλακά soft cookies με πορτοκάλι και σταγόνες σοκολάτας από τον Παναγιώτη Παπαδάκη για την νηστεία.
Υλικά:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 650 γραμμάρια (4 κούπες και 1/4)
- ζάχαρη άχνη 200 γραμμάρια (1 κούπα)
- ηλιέλαιο 180 ml (1 κούπα)
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 200 ml (3/4 της κούπας)
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- βανίλια 2
- μπέικιν πάουντερ 20 γραμμάρια
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- σταγόνες σοκολάτας 100 γραμμάρια
Συνταγή για soft cookies καλύτερα και από του εμπορίου, με πορτοκάλι και σταγόνες σοκολάτας για την περίοδο της νηστείας. Ένα εύκολο γλυκό για το απόγευμα ή για το πρωινό μας από τον Παναγιώτη Παπαδάκη με οικονομικά υλικά.
Νηστίσιμα μπισκότα κανέλας με επικάλυψη κανελοζάχαρης
Διανύουμε περίοδο νηστείας και είναι γνωστό ότι η Σαρακοστή είναι από τις μεγαλύτερες περιόδους νηστείας στη χώρα μας. Όμως ο Παναγιώτης Παπαδάκης, αποφάσισε να μας δείξει μία συνταγή για νηστίσιμα, σαρακοστιανά soft cookies για να μη μας λείψει τίποτα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα νηστίσιμα soft cookies με πορτοκάλι:

INGREDIENTS
650 g plain flour (4 and 1/4 cups) 200 g orange juice (3/4 cup) 180 g sunflower oil (1 cup) 200 g powdered sugar (1 cup full) Zest from 1 orange
20 g baking powder 1 tsp baking soda 2 vanilla 100 g dark chocolate drops
GERMAN
ZUTATEN
650 g Mehl (4 1/4 Tassen) 200 g Orangensaft (3/4 Tasse) 180 g Sonnenblumenöl (1 Tasse) 200 g Puderzucker (1 Tasse voll) Schale von 1 Orange
20 g Backpulver 1 TL Backpulver 2 Vanille 100 g dunkle Schokoladentropfen
10 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
10-12 Χρόνος Ψησίματος
32 Soft cookies
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε χυμό πορτοκαλιού, μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αφρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε ηλιέλαιο, ζάχαρη άχνη, βανιλίνες, ξύσμα πορτοκαλιού, μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε σταδιακά αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη, προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Μετράμε 40 γραμμάρια το κάθε μπισκότο πλάθουμε σε μπαλάκια, τα πιέζουμε ελαφρώς με τις παλάμες μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Νηστίσιμα μπισκότα Πάστα Φλώρα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 10-12 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά και απολαμβάνουμε τα πιο νόστιμα και αφράτα soft cookies! Καλή σας επιτυχία!!

Παρακάτω αναλυτικά η εκτέλεση της συνταγής:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr