Yλικά
150 γραμ ζάχαρη
200 γραμ νερό
1 κουτ γλυκού κανέλα
4 κουτ σούπας κονιάκ
250 γραμ καρύδια
150 γραμ φρυγανιά
Σε κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά ζάχαρη με το νερό κακάο και κανέλα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την φρυγανιά το κονιάκ και τα καρύδια.
Αφήνουμε να κρυώσει το πλάθουμε σε κορμό λεπτό και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει.
Το κόβουμε σε κομμάτια πάχους ενός εκατοστού.
Έχουμε λιώσει τις κουβερτούρες -εδώ λευκή και μαύρη -τις βουτάμε και τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα ή σε σχάρα να παγώσουν .
Nikoleta Skouroglou-οι χρυσοχερες-ηδες
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις