Καρπουζένια ή Καρπουζόπιτα

Η καρπουζόπιτα ή καρπουζένια είναι μια κατ” εξοχήν νησιώτικη και περισσότερο Κυκλαδίτικη πίτα.
Φολέγανδρος, Κίμωλος και Μήλος είναι τα νησιά που θα έχεις την δυνατότητα να την δοκιμάσεις σίγουρα!

Υλικά
500 gr. ψίχα από καρπούζι
110 gr. αλεύρι
50 ml. ελαιόλαδο + 2 κουταλιές της σούπας
65 gr. μέλι + 2 κουταλιές της σούπας
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
Κανέλα
Σουσάμι

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα σποράκια του και με το χέρι μας το σπάμε σε μικρά κομμάτια.

καρπουζοπιτα

Αφήνουμε το καρπούζι να στραγγίξει σε τρυπητό, περίπου μια ώρα και προθερμαίνουμε τον φούρνο.

Ανακατεύουμε την ψίχα με το αλεύρι, τα 50 ml. ελαιόλαδο, 60 gr. μέλι, την ζάχαρη και τέλος προσθέτουμε όση κανέλα μας αρέσει, χωρίς όμως να υπερβάλλουμε.

Πίτσα καρπούζι:Η νέα γευστική τρέλα του καλοκαιριού

καρπουζοπιτα

Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί, το οποίο πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι.
Η καρπουζένια πρέπει να έχει πάχος 1 δάχτυλο.

καρπουζοπιτα

Πασπαλίζουμε με σουσάμι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και φουρνίζουμε. Ψήνουμε στους 180οC στις αντιστάσεις για περίπου 50-60 λεπτά.

Φανταστικό γλυκό ψυγείου με καρπούζι από την Ντίνα Νικολάου

καρπουζοπιτα

Μόλις βγάλουμε την καρπουζόπιτα από τον φούρνο και όσο είναι καυτή απλώνουμε τις 2 κουταλιές μέλι στην επιφάνεια, αυτό μπορεί να γίνει ευκολότερο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ή το πίσω μέρος του κουταλιού.

Πασπαλίζουμε με κανέλα προαιρετικά.

καρπουζοπιτα

Η καρπουζένια τρώγεται και ζεστή με λίγο πιο ρευστή υφή, όταν όμως κρυώσει καλά προτιμήστε να την βάλετε στο ψυγείο!

Tips:
~ το καρπούζι πρέπει να είναι γλυκό και νόστιμο!
~ τον χυμό του καρπουζιού όσο το στραγγίζετε συλλέξτε τον και απολαύστε τον!
~ Το καρπούζι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πολτοποιηθεί σε επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ!
~ Αν φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα διπλασιάζετε τον χρόνο ψησίματος.

funkycook

Close