ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΥ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ???
Υλικά
230 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ. αλεύρι μαλακό
2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
1 + 1/2 κ. γ. κανέλα
1/4 κ. γ. γαρύφαλλο
1/4 κ. γ. μοσχοκάρυδο
30 γρ. κακάο
2 βανίλιες
1 τσιμπιά αλάτι
7 μεγάλα αυγά
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
50 γρμ.σπορέλαιο
Για το σιρόπι
500 γρ. νερό
1/2 λεμόνι χυμό και φλούδα
500 γρ. ζάχαρη
Σαντιγύ -κρέμα
1 Μόρφατ
1 ζαχαρούχο καραμέλας
Ξεκινάμε την καρυδόπιτα, χτυπώντας στο μίξερ τα αβγά καλά με τη ζάχαρη, μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο για 7-8 λεπτά και να γίνουν κρέμα αφράτη.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ αλεύρι, σιμιγδάλι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, βανίλιες, κανέλα, γαρύφαλο, μοσχοκάρυδο και κακάο με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αβγά και τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε καρύδια και σπορέλαιο και αναδιπλώνουμε το μείγμα.
Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 35 εκ. και ψήνουμε στους 170 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5 λεπτά.
Αφήνουμε να γίνει χλιαρό, κόβουμε την κρύα καρυδόπιτα και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει τελείως. Βάζουμε την κρέμα και περιχύνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος