ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
500 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως, 1 κούπα του νεσκαφε ελαιόλαδο, 1,5 κούπα του νεσκαφε χυμό φυσικό πορτοκαλιού, 1 μπέικιν παουντερ, 1 κούπα του νεσκαφε ζάχαρη, λίγη κανέλα!
Χτυπάμε λάδι,ζάχαρη προσθέτουμε χυμό,κανέλα,και τέλος απαλά αλεύρι,μπεικιν! Διαχωρίσουμε λίγη ζύμη και προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας κακάο! Βουτυρώνουμε την φόρμα και ρίχνουμε εναλλάξ λίγη λίγη την ζύμη! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά!
ΓΛΑΣΣΟ.ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη, 6 κουταλιές της σούπας κακάο, 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο, 6 κουταλιές της σούπας νερό! Ανακατεύουμε! Το ρίχνουμε στο κρύο κέικ! Διάκοσμουμε με πορτοκάλι ξύσμα!
Tzeni Tsanaktsidou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
